Društvo

Đajić ostaje na čelu UKC-a RS još četiri godine

Đajić ostaje na čelu UKC-a RS još četiri godine
Foto: Dražan Pozderović / Arhiva | Đajić ostaje na čelu UKC-a RS još četiri godine

BANJALUKA - Vlada Republike Srpske imenovala je ponovo dosadašnjeg generalnog direktora Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) RS Vladu Đajića na tu funkciju na period od četiri godine.

To je za "Glas Srpske" potvrdio i sam Đajić, dodajući da je osim njegove, na konkurs koji je raspisan polovinom jula, pristigla još jedna prijava.

"Iza mene je veoma uspješan period, možda i najuspješniji od kada postoji UKC. Uradili smo mnogo, od finansijske konsolidacije, zapošljavanja 300 ljekara i 800 medicinskih sestara, edukacije zaposlenih širom Evrope i svijeta. Preselili smo hirurgiju, napravili urgentni centar, najbolje hirurške sale, otvorili Kliniku za kardiohirurgiju, rekonstruisali ostale objekte, osnovali prvu Banku humanog mlijeka, nabavili najsavremenije ultrazvučne i druge aparate i počeli gradnju Klinike za onkologiju. Osim toga, napravili smo plan za preseljenje psihijatrije. To su samo neki od projekata koje smo realizovali u mom mandatu", istakao je Đajić.

Naglasio je da je sve što je urađeno prepoznala i Vlada Republike Srpske.

"Još je puno posla pred nama i Vlada je ocijenila da sam ja najbolji kandidat da tu priču nastavim. Pred nama je izgradnja zgrade Medicinskog fakulteta i Srednje medicinske škole, Centra za naučno-istraživački rad i još mnogo toga",  kazao je Đajić.

Naglasio je da  sve što je urađeno i sve ono što će se tek raditi svrstava UKC među svjetske kliničke centre, koji je, kako kaže Đajić, već sada ponos Srpske i jedna od najboljih zdravstvenih ustanova ne samo u Srpskoj, već i u BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije