Društvo

Djeca migranata kod Izačića uzvikuju "Hrvatska"

Djeca migranata kod Izačića uzvikuju "Hrvatska"
Foto: Screenshot | Djeca migranata kod Izačića uzvikuju "Hrvatska"

VELIKA KLADUŠA - Grupa migranata među kojima ima mnogo djece, pokušava blokirati saobraćaj prema Graničnom prelazu Izačić. U isto vrijeme, okruženi policijom, djeca uzvikuju "Hrvatska".

Kako javlja N1, porodice s djecom su uznemirene i pokušavaju krenuti prema Izačiću nakon što su prenoćili pod otvorenim nebom.

"Cijelu noć su bili tu i ne ometaju odvijanje saobraćaja. Digli su neke male šatore, u toj grupi ima i maloljetnika, djece i žena, a sve vrijeme su sa njima bili službenici Granične policije i Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona", kazala je portparolka Granične policije BiH Sanela Dujković.

Ona je naglasila da su, uz Jedinicu granične policije Izačić, i pripadnici Jedinice za podršku i kontrolu Terenske kancelarije zapad Granične policije.

"Nije bilo intervencije i migranti se osjećaju dobro. Nije bilo incidenata, niti potrebe za medicinskim intervencijama", dodala je Dujkovićeva.

Grupa migranata juče je prešla put od Bihaća do Izačića, a i usput su im se pridruživali migranti.

Kordon graničnih policajaca spriječio im je prolaz na oko 200 metara prije graničnog prelaza, potom su počeli pregovori da se migranti vrate ka Cazinu, ali ih je većina odlučila da ostane i prenoći pod vedrim nebom.

Veća grupa migranata juče je vraćena i sa graničnog prelaza Maljevac kod Velike Kladuše.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije