Društvo

Pratite nas na Google news

Djeca sa Kosova posjetila Nacionalni park Kozara

Djeca sa Kosova posjetila Nacionalni park Kozara
Foto: Srna | Djeca sa Kosova posjetila Nacionalni park Kozara
Srna

PRIJEDOR - Stotinjak djece sa Kosova i Metohije, zajedno sa svojim domaćinima iz Prijedora boravili su danas u Nacionalnom parku "Kozara".

Riječ je o djeci iz Velike Hoče, Orhovca i Kosova Polja, koji su gosti vršnjacima iz Osnovne škole (OŠ) "Desanka Maksimović" iz Prijedora.

Predsjednik Odbora za pomoć Srbima sa Kosova i Metohije Milorad Arlov istakao je da je ovaj dio programa boravka djece sa Kosova podjednako važan kao i boravak u porodicama da bi upoznali istoriju kraja koji su posjetili.

"Značaj ovog dolaska djece sa Kosova i Metohije je veliki. Djeca su ovdje doživjela slobodu, osjetila toplinu i poručila da im je lijepo u Republici Srpskoj, što nam je i bio cilj", rekao je Arlov novinarima.

On je ponovio da je cilj projekta "Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske" povezivanje srpskog naroda.

"Svi domaćini su se proteklih nekoliko dana posvetili ovoj djeci, koja se sutra vraćaju u svoju stvarnost", rekao je Arlov.

Direktor OŠ "Ugljare" iz Kosovog Polja Goran Jović se u ime škole, djece i roditelja zahvalio domaćinima koji su ih, kako je rekao, prihvatili sa zadovoljstvom i velikim gostoprimstvom.

"Oni su na trenutak vratili našoj deci osmeh na lica i oni su zaboravili nedaće i probleme sa kojima se svakodnevno susreću na Kosovu", rekao je Jović.

Marija Stanković (11) iz Orahovca kaže da joj je u Prijedoru lijepo i da su je domaćini divno ugostili.

Najbolji učenici sa Kosova i Metohije borave u Republici Srpskoj, od 16. do 23. juna, zahvaljujući Odboru za pomoć Srbima Kosova i Metohije u okviru projektu "Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske".

Grad Prijedor već petu godinu zaredom učestvuje u ovom projektu, a domaćini za pedesetak mališana su bili učenici Osnovne škole "Desanka Maksimović" dok je Centar "Sunce" bio domaćin za 25 djece sa smetnjama u razvoju i njihovim roditeljima.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Novi Nike model - Air Max 200 dostupan u Juventa Urban šopovima širom BIH

Marketing tim / 20.11.2019 11:05

Još od 90-ih, Air Max je definitivno jedan od najpopularnijih modela patika. Preko 30 godina slava ovog modela nije jenjavala, što zbog neprikosnovene udobnosti koju pruža vazdušni đon, ali i zahvaljujući uvijek odvažnom dizajnu koji nas nikad ne ostavlja ravnodušnim.

Air Max, odavno više nije samo patika. To je stil, pravac i način iskazivanja sopstvene individualnosti i urbanog i aktivnog stila života. Danas ih vole i nose različite generacije - ljudi srednjih godina koji su ovim patikama ostali vjerni još iz svog tinejdžerskog perioda, pa do mlađih generacija koje su oduševljene kultnim statusom koji ovaj model nosi sa sobom.

Nike je sredinom ljeta predstavio novog člana Air Max porodice – Air Max 200. Ovaj model predstavlja kombinaciju dvije Nike ikone - Air Max 180 i Air Max 270.

Ono što je specifično jeste da ovaj model pruža 200 procenata više Air đona od svojih prethodnika zbog čega i pretenduje da osvoji epitet najudobnijeg Air Max modela do sada.

Par je takođe dobio i lagani uložak od pjene, zarad cjelodnevnog komfora, kao i gumu na spoljnom dijelu đona, zbog poboljšane izdržljivosti.

Od lansiranja do danas, Nike je predstavio nekoliko varijanti, tj kombinacija boja za ovaj model patika. Sve modele  Air Max 200 možete pronaći u Juventa Urban šopovima širom BIH. Spisak lokacija radnji možete pronaći ovdje.

Najčitanije