Društvo

Dječaku Miši Periću uručeni slušni aparati

Dječaku Miši Periću uručeni slušni aparati
Foto: Srna | Dječaku Miši Periću uručeni slušni aparati

BIJELJINA - Jedanaestogodišnji Mišo Perić iz Bijeljine dobio je danas savremene slušne aparate nabavljene u humanitarnoj akciji Koalicije "Kolosi", a ozareno lice nakon što je uz pomoć aparata čuo oca i prijatelje koji su organizovali ovu akciju, bio je njegov izraz zahvalnosti svima koji čine dobro bilo kojem djetetu.

Njegov otac Mile Perić izrazio je nadu da će Mišo sada lakše savladati i govor, te nastaviti uspješno školovanje, ali i razvijanje talenta za ples i ikonopisanje.

Perić i njegova supruga su nezaposleni, a sa troje djece žive u nedovršenoj kući u Velikoj Obarskoj.

Tehnički sekretar Koalicije "Kolosi", koja okuplja 13 nevladinih organizacija osoba sa invaliditetom, Milorad Jović rekao je novinarima da su aparati plaćeni 2.600 KM, a preostalih prikupljenih 1.280 KM biće korišteno za pomoć djeci sa oštećenjem sluha u Bijeljini, kojih ima 15.

Jović je rekao da je ovo bila njihova prva i posljednja humanitarna akcija, te da će borbu za prava lica sa invaliditetom nastaviti zagovaranjem sistemskog rješenja promjenom Pravilnika o pravu na medicinska pomagala koji treba prilagoditi Konvenciji UN i sticanju prava na besplatno i kvalitetno medicinsko pomagalo.

Najveći donator sa 1.065 KM bio je bijeljinski Dječiji vrtić "Čika Jova Zmaj", u kojem je Mišo pohađao pripremni program u godini pred polazak u školu.

Direktor vrtića Slaviša Vujanović rekao je novinarima da je ovaj novac prikupljen u njihovoj tradicionalnoj akciji "Uljepšaj nečije djetinjstvo" koja se održava u Dječijoj nedjelji.

"Nastojimo da ovakvim djelovanjem razvijamo humanost, da u aktivnosti vrtića uključimo i djecu sa poteškoćama u razvoju i da sa njima kvalitetno radimo, jer boravak u predškolskoj ustanovi doprinosi razvoju djeteta i njegovih potencijala", istakao je Vujanović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije