Društvo

Djeci podijeljeno 50 kaciga i 20 pametnih satova

Djeci podijeljeno 50 kaciga i 20 pametnih satova
Foto: Srna | Djeci podijeljeno 50 kaciga i 20 pametnih satova

JAHORINA - Direktor Olimpijskog centra "Jahorina" Dejan LJevnaić podijelio je danas 50 kaciga i 20 pametnih satova djeci uzrasta od šest do 18 godina, u okviru akcije "Hiljadu kaciga za našu djecu".

"Vidjevši uspjeh akcije `Hiljadu skija za našu djecu` koja još traje odlučio sam da kompletiram njihovu skijašku opremu i akcenat stavim na najbitniji dio, a to je kaciga, radi njihove bezbjednosti. Želim da uživaju u ljepoti ovog sporta i zdravom planinskom vazduhu bez bojazni da će se povrijediti", rekao je Ljevnaić na konferenciji za novinare.

On je naglasio da je kaciga dio opreme bez kojeg se ne izlazi na stazu.

Ljevnaić je dodao da će se akcijom kao što je "Hiljadu kaciga za našu djecu" podsvjesno probuditi i svijest kod djece o opreznijem ponašanju na stazama.

On je naglasio da Olimpijski centar danas bilježi 45 dana skijanja na Jahorini u toku kojih je na planini skijalo više od 105.000 skijaša.

"Do sada je ostvareno 49 odsto prometa u odnosu na isti period prethodne zimske sezone. Trenutna visina snježnog pokrivača je 115 centimetara. Ski-staze su sjajno uređene, a skijaši i borderi uživaju u potpunom kapacitetu ovog ski-centra. Sve instalacije vertikalnog transporta su u pogonu, uključujući i dva nova lifta, sidro `Prača` i lift `Oštra Glava`", naveo je Ljevnaić.

On je najavio da ljubitelje bordanja uskoro očekuje sjajna zabava na Snoubord parku na ski-stazi Trnovo, krajem febrauara planirano je takmičenje "Red bul houm ran", kao i "Tekvoli" turnir koji predstavlja kombinaciju odbojke i stonog tenisa.

Ljevnaić je najavio da će februar obilježiti i nastupi u Olimpijskom baru na vrhu planine regionalnih zvijezda Nikole Rokvića, Romane, Peđe Jovanovića, Adila, Nikoline Kovač, Nebojše Vojvodića, kao i "Ok benda" i "Amadeus benda".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije