Društvo

Dječji vrtići u USK kreću s radom početkom juna

Dječji vrtići u USK kreću s radom početkom juna
Foto: N.N. | Dječji vrtići kreću s radom početkom juna

BIHAĆ - Predškolske ustanove na području Unsko-sanskog kantona trebalo bi početkom juna da krenu s radom i Ministarstvo zdravstva USK uputilo je takav prijedlog Štabu Civilne zaštite u ovom kantonu.

"Vjerujemo da će ovaj prijedlog biti prihvaćen, a do tada ćemo obaviti testiranja na korona virus svih zaposlenika u dječjim vrtićima. Testiranja su već u toku i biće okončana u zadatom roku", istakla je Nermina Ćemalović, ministrica zdravstva u Vladi USK.  

Kada se radi o organizaciji u predškolskim ustanovama, ona je dodala kako bi rad trebalo da se odvija u grupama od 10 do 12 djece, uključujući i odgajatelja.  

"Načinili smo analizu svih 28vrtića u kantonu.  Definitivno neki od njih neće moći da ispune sve potrebne uslove za rad, koji predviđaju posjedovanje prostorija određene kvadrature za boravak grupa djece", istakla je Ćemalovićeva. Ona je dodala da se u takvim situacijama planiraju angažovati prostori osnovnih škola kako bi se pomoglo predškolskim ustanovama. "Ukoliko budu veliki zahtjevi za boravak djece u vrtićima, angažovaćemo i adekvatne prostore u školama kako bismo to omogućili", kazala je Ćemalovićeva. Ona je dodala kako će sve predškolske ustanove morati ispuniti strogo propisane mjere u vezi sa dezinfekcijom prostora i zaštitom zdravlja djece i uposlenika. Ćemalovićeva je potvrdila kako nisu predložili nastavak rada školskih ustanova te istakla kako sada za tim nema potrebe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije