Društvo

Đokić: Podržavamo skup "Za Republiku Srpsku"

Đokić: Podržavamo skup "Za Republiku Srpsku"
Foto: Arhiva | Đokić: Podržavamo skup "Za Republiku Srpsku"

BANJALUKA - Lider Socijalističke partije (SP) Petar Đokić izjavio je da ova stranka podržava djelovanje veterana zbog čega su pozvali građane da i oni večeras prisustvuju skupu "Za Republiku Srpsku" u banjalučkom parku "Mladen Stojanović" i daju doprinos udruženju koje pruža podršku institucijama Republike Srpske.

Đokić je u Banjaluci rekao da niko nema pravo da skrnavi institucije Republike Srpske, što su opoziocione stranke uradile prije nekoliko dana u Narodnoj skupštni svojim grubim nastupom i nasrtanjem na institucije Srpske, provocirajući sve više i više.

On je istakao da SP staje u punu zaštitu ministra unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragana Lukača koji je do sada više puta bio grubo provociran u Narodnoj skupštini.

"Želimo da svi znaju da je Lukač heroj Republike Srpske, neko ko je uvijek znao na pravi način pokazati da je odlučan u borbi za Srpsku, u ratnom periodu i u miru radeći svoj posao odgovorno i profesionalno", rekao je Đokić.

Početak skupa veterana pod nazivom "Za Republiku Srpsku" zakazan je za 18 časova u banjalučkom parku "Mladen Stojanović".

U isto vrijeme i na istom mjestu najavljen je i protestni skup opozicije, u organizaciji poslanika PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Draška Stanivukovića i Jelene Trivić, te SDS-a Nebojše Vukanovića.

Socijalisti doprinijeli ekonomskom napretku Srpske

Lider Socijalističke partije /SP/ Petar Đokić poručio je da u izuzetno složenim ekonomskim prilikama koje vladaju u regionu Republika Srpska bilježi napredak zahvaljujući i snažnom političkom djelovanju SP-a.

Đokić je rekao da je SP u godini na izmaku ostao dosljedan svom programu maksimalne podrške aktivnostima za brži ekonomski napredak Republike Srpske.

On je istakao da je zadovoljan onim što je ova partija postigla u 2019. godini, jer je maksimalno bila posvećena svim pitanjima od posebnog interesa za građane Republike.

"Mi smo partija zadužena za penzijsko-invalidski sistem, za oblast boračko- invalidske zaštite, energetike i rudarstva gdje su u pitanju velike investicije, ali i porodice, omladine i sporta gdje je bilo mnoštvo aktivnosti. U svakoj fazi ove godine imali smo rezultate zakonskih rješenja koja smo predlagali i donosili u parlamentu", ocijenio je Đokić.

On je novinarima u Banjaluci na svečanom novogodišnjem prijemu rekao da je SP ovu godinu posvetila davanju maksimalnog doprinosa da sistem vlasti u Republici Srpskoj, nakon izbora, zaživi u punom kapacitetu i da se realizuju programske aktivnosti.

On je dodao da je ova stranka dala nemjerljiv doprinos i uspješnom radu lokalnih zajednica u kojim učestvuju u vlasti.

"Ovu godinu smo koristili i za unutarpartijsku aktivnost koja podrazumijeva novo članstvo, pobošljanje ukupne organizacione strukture, pa i izbore u nekim opštinama gdje smo procijenili da za to ima razloga", pojasnio je Đokić.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije