Društvo

Đokić: Poštovati stečena radnička prava

Đokić: Poštovati stečena radnička prava
Đokić: Poštovati stečena radnička prava

BANJALUKA - Predsjednik Socijalističke partije /SP/ Petar Đokić čestitao je svim radnicima, sindikatima i građanima Republike Srpske i BiH 1. maj - Međunarodni praznik rada i poručio da stečena radnička prava moraju da se poštuju.

Đokić je naveo da reforme na svim nivoima moraju da sadrže visok stepen socijalne osjetljivosti.


"Ciljevi SP-a su otvaranje novih fabrika i reindustrijalizacija Republike Srpske, zbog čega se trudimo da, gdje god je moguće, podržimo novo zapošljavanje i sačuvamo postojeća radna mjesta", rekao je Đokić.

On je istakao da će se socijalisti i u narednom periodu zalagati za odgovornost u planiranju i trošenju društvenih dobara, posebno u oblasti javne uprave, privrede i prirodnih resursa.

"Investicije su nešto bez čega nema i ne može da bude napretka. Zato želim jasno da poručim da Srpska mora da bude nosilac velikih razvojnih projekata i otvaranja novih radnih mjesta", rekao je Đokić.

On je naglasio da se samo uz aktivnu ulogu države mogu obezbijediti ekonomski prosperitet i Ustavom zagarantovana prava svih građana Srpske.

"Mir, sloboda, rad, ekonomska i svaka druga sigurnost, jednakost i solidarnost, vrijednosti su koje čine okosnicu programa SP-a. Ne smijemo da zaboravimo istorijsku simboliku 1. maja - Međunarodnog praznika rada, kao ni ostvarenih tekovina borbe za veća radnička prava", poručio je Đokić.

On ističe da se ne smiju zapostaviti ni zaštita radnika na radu, humanizacija rada i proizvodnog procesa, socijalna pravda, radnička solidarnost i druge vrijednosti koje položaj radnika čine osnovom demokratskog društva i socijalne države.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije