Društvo

Do početka zime useljenje u novi dom za samohranu majku tri djevojčice

Do početka zime useljenje u novi dom za samohranu majku tri djevojčice
Foto: Srna | Do početka zime useljenje u novi dom za samohranu majku tri djevojčice

PALE - Načelnik opštine Pale Boško Jugović i direktor "Elektrodistribucije" Ljubomir Mrda posjetili su danas Željku Pavlović, samohranu majku troje maloljetne djece kojoj lokalna zajednica i privrednici pomažu u izgradnji kuće u Ljubogošti kod Pala.

Željka Pavlović ostala je udovica, plac za izgradnju kuće, kako je rekla, dobila je od brata, a građani, lokalna vlast i privrednici izašli su joj u susret i pomogli da se izgradi dom njoj i njenim kćerkama koje imaju 16, 11 i devet godina.

"Kuća je pokrivena, ostalo je još da se urade unutrašnji radovi, postavi laminat, unutrašnja vrata, pločice, kupatilo, namještaj, električni šporet i neke druge stvari", rekla je novinarima Pavlovićeva, koja sa kćerkama trenutno živi kod brata u Ljubogošti.

Pavlovićeva kaže da pohađa kurs njegovateljice u Domu za stara lica "Natura", koji bi trebalo ubrzo da završi i da se sa tom diplomom zaposli.

Mrda, koji je jedan od donatora sredstava za izgradnju kuće porodici Pavlović, istakao je da je srećan što se veliki broj stanovnika Pala uključio da pomogne ovoj porodici.

On je naglasio da je na čelu uspješne firme koja vodi računa o ovakvim porodicama, te naveo da su u posljednje vrijeme zaposlili 154 radnika koji imaju socijalne potrebe i iz porodica poginulih boraca.

On je obećao da će se još više uključiti u ovu akciju da bi porodici Pavlović omogućili da do zime useli u novi dom.

Jugović je zahvalio vlasnicima paljanskih preduzeća, udruženjima, Crvenom krstu koji su bili motivisani da pomognu izgradnji kuće za samohranu majku.

On je izrazio nadu da će današnja posjeta porodici Pavlović animirati ljude koji su u mogućnosti da pomogu da bi se kompletiralo sve što je potrebno samohranoj majci.

U Kulturnom centru Pale prošle godine organizovana je jedna od najvećih humanitarnih akcija prikupljanja novca za kuću Pavlovića. Nakon akcije, u rješavanje stambenog pitanja za ovu porodicu uključio se veliki broj privatnih preduzeća, privrednici i okolne opštine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije