Društvo

Dodijeljene nagrade "Kapetan Miša Anastasijević": Prestižna priznanja Golićevoj i "Glasu Srpske"

Dodijeljene nagrade "Kapetan Miša Anastasijević": Prestižna priznanja Golićevoj i "Glasu Srpske"
Foto: Vladimir Stojaković | Dodijeljene nagrade "Kapetan Miša Anastasijević": Prestižna priznanja Golićevoj i "Glasu Srpske"

BANJALUKA - Prestižnu nagradu "Kapetan Miša Anastasijević" večeras su u Narodnom pozorištu RS u Banjaluci dodijelili predstavnici "Media Inventa" iz Novog Sada za 21 privrednog i društvenog subjekta u RS, koji se ističu u preduzetništvu i stvaralaštvu.

Priznanje za najboljeg ministra RS dobila je Srebrenka Golić,  potpredsjednik Vlade RS i ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS, a za najbolji medij u RS priznanje je dobio "Glas Srpske".

Golićeva je rekla da joj je ovo regionalno priznanje "Media Inventa" za najboljeg ministra u RS izuzetno važno, te da je već ranije dobila takvo priznanje, ali u organizaciji "Nezavisnih novina" 2012. godine, a prošle godine i priznanje za najboljeg ministra u BiH.

"Ova nagrada stvara jednu veliku obavezu i odgovornost za sve dobitnike, bilo da su je dobili pojedinci ili kolektivi. Priznanje sam dobila kao ministar u Vladi RS, što znači da je priznanje dobila Vlada RS, a prvenstveno moji saradnici", rekla je Golićeva.

Priznanja su dobili i Nenad Kecmanović, savjetnik predsjednika RS za politička pitanja, za profesionalizam u radu i jačanju temelja RS, Prirodno-matematički fakultet Univerziteta u Banjaluci kao najbolja visokoškolska ustanova RS, te "Elektroprivreda RS" priznanje za najbolji menadžment RS.

Ove prestižne nagrade uručene su i BLC-u (Banjaluka College) za poslovnu viziju obrazovanja mladih, te Luki Petroviću, gradonačelniku Trebinja, za unapređenje privrednog i društvenog ambijenta RS.

Najbolji privrednik RS je Marinko Umičević, tehnički direktor Tvornice obuće "Bema", a u različitim oblastima nagrađeni su preduzeće "Sava Semberija" iz Bijeljine, "Čistoća" Banjaluka, "Alumina" Zvornik na čelu sa direktorom Miloradom Motikom, te istaknuti pojedinci i preduzeća.

Umičević je rekao da mu je drago zbog nagrade, ali da mu je najvažnija satisfakcija vlasnika i radnika, te je on najsrećniji kada da platu radnicima i plati doprinose.

"Nažalost, nije to dobra privreda ako je industrija obuće najbolja. Bez metalske industrije, nema tu ni hljeba ni života" rekao je Umičević.

Nagrada "Statueta Kapetana Miše Anastasijevića" u RS dodjeljuje se od prošle godine u okviru Sporazuma o specijalnim paralelnim vezama RS i Srbije i projekta "Put ka vrhu", koji je nastao u Novom Sadu prije 17 godina s osnovnom idejom afirmacije privrednog i društvenog stvaralaštva Srbije i regiona. Nosioci ovog projekta su "Media Invent" iz Novog Sada, Univerzitet u Novom Sadu, uz podršku Privredne komore Vojvodine, Privredne komore Srbije te Radio-televizije Vojvodine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije