SP Qatar 2022.

Društvo

Dodijeljene subvencije kamatne stope za mlade, objavljen spisak

Dodijeljene subvencije kamatne stope za mlade, objavljen spisak
Foto: Pexels/ MART PRODUCTION | Dodijeljene subvencije kamatne stope za mlade, objavljen spisak

BANJALUKA - Ministarstvo porodice, omladine i sporta RS objavilo je rezultate konkursa za izbor korisnika subvencije kamatne stope na stambene kredite za mlade i mlade bračne parove, na kojem je odobren 341 zahtjev, od 379 pristiglih.

Odbijeni su samo zahtjevi korisnika koji nisu ispunjavali osnovne uslove konkursa: da su podigli stambeni kredit iz kreditnih sredstava Investiciono razvojne banke, da su imali do 35 godina starosti u momentu podizanja kredita i da imaju prebivalište u Republici Srpskoj, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Ističu da se poseban program subvencionisanja kamatne stope na stambene kredite za mlade i mlade bračne parove realizuje od 2008. godine, a ukupan broj dodijeljenih subvencija od početka realizacije ovog programa, uključujući i posljednji raspisani konkurs, iznosi 5.121, a u te svrhe će zaključno sa 2022. godinom biti plasirano oko 17.300.000 KM.

Spisak korisnika kojima je odobrena subvencija, a koji se nalazi na sajtu Ministarstva porodice, omladine i sporta, pogledajte OVDJE.

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije