Društvo

Dodik: Kladionicama nije mjesto pored škola

Dodik: Kladionicama nije mjesto pored škola
Foto: Dražen Pozderović/Arhiva | Dodik: Kladionicama nije mjesto pored škola

BANJALUKA – Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da su opravdani zahtjevi da se u Republici Srpskoj zabrani rad kladionica u blizini škola i to pitanje je trebalo da bude zakonski riješeno.

"Kladionicama nije mjesto pored škola i potpuno su opravdana strahovanja roditelja da će djeca dio vremena provoditi u njima. Kao društvo moramo više pažnje posvetiti sve izraženijem problemu, a to je ovisnost mladih ljudi o kladionicama", napisao je Dodik na društvenoj mreži X.

Dodik je ovom prilikom pozvao sve nadležne republičke institucije, kao i lokalne zajednice, da se u narednom periodu posvete rješavanju ovog problema.

Podsjećamo, gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković nedavno je rekao da će kladionicama i kockarnicama biti zabranjen rad u krugu od 500 metara od škole, a u utorak je na Trgu Krajine u Banjaluci počelo potpisivanje peticije  za zabranu kladionica u blizini škola.

Kako je rekao Stanivuković,  ovo je značajna inicijativa na kojoj će insistirati iz dana u dan.

"Želimo da kocka bude odbačena. Mnogi su nam se podsmijavali i misle da to nije moguće, ali pokazaćemo im da nisu u pravu”, rekao je Stanivuković i dodao da je ovo lobi od milijardu maraka.

Skupština RS, kako je rekao on, jedina može zakonski da kladionice otjera od škola.

Istakao je da je ovo jedna značajna incijativa za koju se bore.

"Peticija je jedan od instrumenata koji smo upotrijebili u ovoj borbi. Kockarnice ćemo odbaciti od škola i obrazovnih institucija. Samo Skupština RS može ovo da odobri, a dok se to ne desi mi možemo kroz Skupštinu grada povećati takse za kladionice u krugu od 500 metara od škola”, objasnio je on.

Kako kaže potpisati se mogu svi građani narednih sedam dana kako na Trgu Krajine tako i u Mjesnim zajednicima Borik, Starčevica i Lazarevo od 10 do 20 časova.

 

                                                                                                                     

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije