Društvo

Pratite nas na Google news

Dodik: Podrška ženama cijelu godinu, a ne samo 8. marta

Dodik: Podrška ženama cijelu godinu, a ne samo 8. marta
Foto: N.N. | Dodik: Podrška ženama cijelu godinu, a ne samo 8. marta
Srna

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je da su žene u Srpskoj možda i njen najbolji dio, jer su u svom postojanju i radu pokazale veliku umješnost, posvećenost, istrajnost i odgovornost.

"Ponosan sam na činjenicu da Vladu Republike Srpske vodi upravo žena, kao i da nekim od najznačajnih ministarstava, javnih preduzeća i opština u Republici Srpskoj upravljaju žene", rekao je Dodik Srni povodom 8. marta, Međunarodnog dana žena.

On je dodao da to pokazuje da je Republika Srpska demokratsko i društvo ravnopravnih građana, bez obzira na polnu ili neku drugu pripadnost, gdje žene, pored mogućnosti da se ostvare kao dobre majke ili supruge, kćerke ili sestre, imaju veliku šansu da se ostvare i na profesionalnom planu.

Predsjednik Republike uputio je najsrdačnije čestitke svim ženama u Srpskoj, koje su stub i porodice i društva, sa željom da ih i ovaj dan podrži u borbi za još snažniju ravnopravnost.

"Kažem i ovaj dan, jer smatram da to treba raditi svih 365 dana u godini", naglasio je Dodik.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Prilika za mlade političare i političarke iz BiH

Marketing tim / 23.01.2020 00:00

U oktobru 2020. godine održaće se lokalni izbori u BiH, a na listama će biti i mlade osobe do 30 godina starosti, sa ili bez prethodnog političkog iskustva. Mlade vidimo kao ključni resurs za kreiranje novih ideja i stvaranje ugodnijeg ambijenta življenja.

Međutim da bi mladi mogli odgovoriti ovom zadatku i ispuniti očekivanja neophodno je da znaju kako funkcionira politički sistem u BiH, kako da zagovaraju nove ideje i stvaraju promjene i na posljetku da su uvezani s drugim mladima sličnih razmišljanja.

Institut za razvoj mladih KULT razvio je poseban program za omladinske političke lidere i liderice pod nazivom UMiDp, a upravo je otvoren poziv za treću generaciju mladih političara/ki ove obuke.

Obuka se sastoji od tri petodnevna modula, koji će se održati u februaru, aprilu i maju. Institut pokriva troškove prijevoza, smještaja i hrane za odabrane polaznike/ce.

U toku 2018. i 2019. g. ovu obuku pohađale su dvije generacije, 43 polaznika/ice iz 28 lokalnih zajednica iz 13 različitih stranaka, registriranih u BiH. Njihova iskustva pogledajte u videu:

Rok za dostavljanje prijava za treću generaciju je do nedjelje, 26. 1. 2020. godine do 23.59 sati, a prijave se dostavljaju isključivo putem online linka: http://mladi.org/myURL/umidp3.

Najčitanije