Društvo

Dodik: Roditeljima sa četvoro i više djece 750 KM mjesečno

Dodik: Roditeljima sa četvoro i više djece 750 KM mjesečno
Foto: Dražan Pozderović/Arhiva | Dodik: Roditeljima sa četvoro i više djece 750 KM mjesečno

LAKTAŠI - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas u Aleksandrovcu kod Laktaša da je sa predsjednikom Republike Srpske Željkom Cvijanović i premijerom Radovanom Viškovićem dogovorio da za 1.300 porodica koje imaju četvoro i više djece, a nezaposlenog roditelja, bude uplaćivano 750 KM mjesečno, sa doprinosima.

"To znači da će moći da ostvare zdravstveno i penziono osiguranje", rekao je novinarima Dodik, prenosi Srna.

On je naveo da će sada biti uplaćena jednokratna pomoć za dva-tri mjeseca dok ne bude usvojeno potrebno zakonsko rješenje.

"Aktivni smo u sprovođenju pronatalitetne politike", istakao je Dodik.

Prema njegovim riječima, kada društvo dodatno ojača, treba razmišljati o pomoći za porodice koje imaju troje i više djece. 

Dodik je izjavio je danas da bi u narednom periodu u Republici Srpskoj trebalo da bude pronađeno rješenje kako bi nezaposlenoj djeci poginulih boraca bila uplaćena jednokratna pomoć.

"Ovakvom radnjom ćemo gledati kako da im obezbijedimo i stalni posao", rekao je novinarima Dodik u Aleksandrovcu kod Laktaša.

On je naveo da će biti sagledano kako da im bude obezbijeđeno stalno zaposlenje. 

U septembru posebna sjednica NS RS o legalizaciji 

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da bi u septembru trebalo da bude održana posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske gdje bi bio usvojen zakon koji se odnosi na legalizaciju bespravno izgrađenih objekata.

Dodik je podsjetio da je pokrenuo inicijativu da u Republici Srpskoj budu legalizovani objekti koji su izgrađeni do 31. decembra 2013. godine.

"Sve što je do tada snimljeno iz aviona, odnosno nalazi se na avio-snimcima, a nije bilo legalizovano - sada će to biti", rekao je novinarima Dodik.

On je istakao da će legalizacija biti urađena bez novčane naknade.

Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić izjavila je juče da ekspertska radna grupa već radi na izmjenama i dopunama Zakona o legalizaciji bespravno izgrađenih objekata.

Ona je rekla da u Republici Srpskoj postoji više od 80.000 bespravno izgrađenih objekata i podsjetila da je 2013. završeno orto-foto snimanje cijele Republike Srpske koje je započeto 2012. godine. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije