Društvo

Pratite nas na Google news

Dodik: Strugarov naučni rad ostavio dubok trag u srpskom društvu

Dodik: Strugarov naučni rad ostavio dubok trag u srpskom društvu
Foto: Arhiva | Dodik: Strugarov naučni rad ostavio dubok trag u srpskom društvu
N.N.

BANJALUKA - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik uputio je telegram saučešća porodici člana Senata Republike Srpske, akademika i istoričara Vlada Strugara, koji je preminuo u Beogradu u 97. godini

"Sa žaljenjem sam primio vijest o smrti Vlada Strugara, velikog čovjeka i istoričara, čiji je naučni rad ostavio dubok trag u srpskom društvu", saopšteno je iz Dodikovog kabineta.

Kako je navedeno, Strugar je autor mnogih knjiga i naučnih radova koji će biti temelj za sticanje znanja kako sadašnjim, tako i budućim generacijama.

Dodiik je naglasio da je bila je čast "poznavati ovog izuzetnog čovjeka i sarađivati sa njim".

"Njegova smrt predstavlja nenadoknadiv gubitak, ne samo za porodicu i prijatelje, nego i za cjelokupnu akademsku zajednicu i srpsko društvo u cjelini. Vlado Strugar pripadao je krugu najvećih srpskih istoričara i decenijama je uživao veliki ugled u domaćoj i svjetskoj javnosti. "Ostaće upamćen kao izuzetan čovjek i patriota. Saosjećajući u bolu koji je zadesio vašu porodicu, upućujem vam izraze mog najdubljeg saučešća", navedeno je u telgramu saučešća.

Telegram saučešća porodici preminulog akademika uputila je i predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović.

Cvijanovićeva je navela da je odlazak istaknutog akademika, istoričara i velikog čovjeka nenadokadiv gubitak, ne samo za njegovu porodicu, nego i za cjelokupnu akademsku zajednicu i srpski narod u cjelini, saopšteno je iz kabineta predsjednika Republike.

"U ime građana Republike Srpske i svoje ime, sa iskrenim saosjećanjem i dubokim poštovanjem, upućujem izraze saučešća porodici Strugar", navodi se u telegramu saučešća.

Akademik i istoričar Vlado Strugar preminuo je u Beogradu u 97. godini. Bio je član Srpske akademije nauka i umjetnosti, Crnogorske akademije nauka i umjetnosti, Makedonske akademije nauka i umjetnosti i Senata Republike Srpske.

Posmrtni ostaci Vlada Strugara biće sahranjeni 29. avgusta u Crnoj Gori, dok će oproštaj od Beograda i Srbije biti u utorak, u 10.00 časova, u kapeli na Novom groblju.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije