Društvo

Dodik: U BiH godinama nije uložena nijedna marka u izgradnju visokonaponske i niskonaponske mreže

Dodik: U BiH godinama nije uložena nijedna marka u izgradnju visokonaponske i niskonaponske mreže
Foto: Velibor Tripić | Dodik: U BiH godinama nije uložena ni jedna marka u izgradnju visokonaponske i niskonaponske mreže

Dok zemlje regiona ulažu ogroman novac u izgradnju visokonaponske i niskonaponske mreže, u BiH godinama nije uložena ni jedna KM, poručio je putem svog X naloga predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, komentarišući današnji nestanak električne energije.

"Današnji nestanak struje usljed raspada elektroenergetskog sistema u cijelom regionu svjedoči koliko je taj sistem osjetljiv i ranjiv i koliko zahtijeva konstantna ulaganja. Potrošnja struje iz godine u godinu raste i zahtijeva novu prenosnu mrežu i modernizaciju postojeće. I dok zemlje regiona ulažu ogroman novac u izgradnju visokonaponske i niskonaponske mreže, u BiH godinama nije uložena ni jedna KM", napisao je Dodik, te dodao:

"Stotine miliona leže zarobljene na računu. Ne postoji volja da se taj novac raspodijeli i investira. Po cijenu da građani ostanu u mraku, da se kuvaju na plus 40, da se zimi smrzavaju na -20, godinama se blokira raspodjela sredstava. I onda neko kaže da se bori za građane", naglasio je Dodik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije