Društvo

Dodik i Bjelica uručili ključeve za 64 stana

Dodik i Bjelica uručili ključeve za 64 stana
Foto: Srna | Dodik i Bjelica uručili ključeve za 64 stana

SOKOLAC - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica uručili su ključeve za 64 stana u dva objekta na Sokocu za lica koja su korisnici alternativnih vidova smještaja u ovoj lokalnoj zajednici.

Obraćajući se budućim stanarima, Dodik je ocijenio da je ovo veliki uspjeh cijele Republike Srpske.

"Mogu misliti kroz šta ste prošli, ali evo dočekali ste. Republika Srpska je uvijek uz svoj narod", rekao je Dodik.

Dodik je najavio da će u opštini Sokolac biti izgrađeno još 50 stanova.

Ukupna vrijednost radova je veća od 4.000.000 KM. Zahvaljujući donaciji međunarodnih organizacija stanovi su opremljeni osnovnim namještajem i kućinim aparatima.

Izgradnja ova dva objekta finansirana je iz kreditnih sredstava Razvojne banke Savjeta Evrope, ukupne vrijednosti veće od 2,4 miliona KM.

Bjelica je naglasio da je realizacija ovog projekta na Sokocu trajala skoro deset godina.

On je zahvalio resornom ministarstvu i Vladi Srpske, resornom ministarstvu u Savjetu ministara, te vršiocu dužnosti direktora Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije Davoru Čordašu za podršku u realizaciji ovog projekta.

Svečanom činu podjele ključeva na Sokocu prisustvuju ministar za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara Miloš Lučić, Čordaš, gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić, te predstavnici političkog i privrednog života opštine Sokolac.

Prethodno je održan sastanak na kojem je Bjelica upoznao Dodika sa političkom i privrednom situacijom i svim bitnim aspektima u ovoj lokalnoj zajednici.

Bilo je riječi o projektima koji su na Sokocu realizovani zahvaljujući Vladi Republike Srpske i pomoći međunarodnih organizacija, kao i o planovima opštine.

Bjelica je rekao Srni da je sa Dodikom razgovarao o svim detaljima vezanim za prioritetne projekte za opštinu Sokolac, od kojih je izdvojio Poslovnu zonu, postrojenje za proizvodnju električne energije iz obnovljivih izvora i izgradnju Gradske kuće.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije