Društvo

Dodik i Višković čestitali medijima

Dodik i Višković čestitali medijima
Foto: Pixabay/Ilustracija | Dodik i Višković čestitali medijima

BANJALUKA - Republika Srpska, kao demokratsko društvo, stvorila je uslove za rad svih medija cijeneći važnosti slobode izražavanja, ulogu i značaj medija, kao i pravovremeno informisanje javnosti u savremenom svijetu, istakao je predsjednik Srpske Milorad Dodik u čestitki povodom Međunarodnog dana slobode medija, 3. maja.

Dodik je čestitao Međunarodni dan slobode medijima novinarima, udruženjima novinara i zaposlenima u sredstvima javnog informisanja u Republici Srpskoj, istakavši da su za prosperitet kompletnog društva veoma bitni odgovoran odnos prema medijskoj zajednici, te poštovanje načela i vrijednosti slobode medija.

On je zahvalio svim medijskim radnicima koji prate aktuelna dešavanja, te pružaju, objektivne i pouzdane informacije, saopšteno je iz Kabineta predsjednika Srpske.

"Institucije Srpske će nastaviti u potpunosti podržavati profesinoalne medije kako bi im se obezbijedio bolji položaj i povoljniji uslovi rada. Čestitam vam ovaj dan, uz želju za mnogo uspjeha na profesionalnom i ličnom planu", navodi se u čestitki.

I predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković čestitao je danas svim novinarima, redakcijama, urednicima i Udruženju novinara Republike Srpske 3. maj - Međunarodni dan slobode medija poručivši da će Vlada Srpske nastaviti da njeguje otvoren i partnerski odnos sa medijima, pružajući podršku slobodi izražavanja koja je presudna za svako demokratsko društvo.

Višković je istakao da mediji, kao ogledalo društva i slika javnosti, ali i pokretač društvenih promjena, imaju veliku odgovornost i obavezu tačnog, objektivnog i nepristrasnog informisanja građana.

"U ime Vlade Republike Srpske i svoje ime, povodom 3. maja - Međunarodnog dana slobode medija, upućujem vam iskrene čestitke, sa željom da nastavite da profesionalno i objektivno izvještavate javnost o najvažnijim pitanjima iz naše društvene stvarnosti. Slobodni, nezavisni i profesionalni mediji važan su faktor svakog društva, a novinarska profesija jedan je od glavnih stubova razvoja demokratije", navodi se u čestitki premijera Viškovića.

Višković je svim novinarima poželio dobro zdravlje, te mnogo profesionalnog i ličnog uspjeha.

Treći maj u svijetu obilježava kao Dan slobode medija s ciljem podizanja svijesti o značaju slobode i nezavisnosti medija.

Cilj obilježavanja tog Dana, koji okuplja medijske profesionalce, koji potom procjenjuju stanje slobode medija i raspravljaju o mogućnostima za rješavanje brojnih izazova, jeste podizanje svijesti o važnosti medijskih sloboda i njenih osnovnih načela. 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije