Društvo

Dodik zahvalio na podršci poljoprivrednicima: Mađarska veliki prijatelj Srpske

Dodik zahvalio na podršci poljoprivrednicima: Mađarska veliki prijatelj Srpske
Foto: Dražan Pozderović/Arhiva | Dodik zahvalio na podršci poljoprivrednicima: Mađarska veliki prijatelj Srpske
M.M.

BANJALUKA - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik pozvao je domaće poljoprivrednike da se upoznaju o Programu podrške Vlade Mađarske privredi Republike Srpske, putem kojeg će moći da ostvare subvencije i do 25.000 evra pojedinačno za kupovinu mehanizacije, opreme i alata mađarske proizvodnje.

"Program podrške Vlade Mađarske privredi Republike Srpske uspješno se realizuje i u septembru će biti raspisan prvi javni poziv. Hvala mađarskom premijeru Viktoru Orbanu, sa kojim sam prošle godine dogovorio realizaciju ovog projekta, i Vladi Mađarske, koja je izdvojila sredstva za pomoć privredi Republike Srpske", napisao je Dodik na "Instagramu".

Dodik je izrazio zadovoljstvo što će upravo poljoprivrednici prvi osjetiti benefite dobre saradnje i prijateljskih odnosa s Mađarskom.

"Ovo je prvi dio sredstava koji je obezbijedila Vlada Mađarske za našu privredu, a projekat će biti nastavljen i dalje. Mađarska je veliki prijatelj Republike Srpske, zemlja za koju smo vezani, i za nas je veoma važno da i dalje unapređujemo tu saradnju i jačamo naše odnose", poručio je Dodik.

 


Povezana vijest: Odobren prvi grant sredstava Vlade Mađarske za podršku poljoprivredi u RS

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije