Društvo

Dokaz o penziji moguće slati i za vikend

Dokaz o penziji moguće slati i za vikend
Foto: Vladimir Stojaković | Dokaz o penziji moguće slati i za vikend

BANJALUKA - Gužve u Fondu PIO RS bile su najveće u četvrtak i petak, jer je veliki broj penzionera donosio dokaz o inostranoj penziji (a koji imaju i domaću pneziju) kako bi dobili ostatak jednokratne novčane pomoći, budući da tokom vikenda ističe rok za korisnike srazmjernih penzija koji su dobili samo po 30 KM.

Oni koji do petka nisu u neku od poslovnica Fonda PIO uspjeli donijeti te dokaze, da bi im se sabrale penzije i izračunalo da li se penzioner uklapa u jednokratnu pomoć od 100, 50 ili 30 KM, mogu i tokom vikenda to učiniti, ali elektronskim putem, potvrdio je za "Nezavisne" Tihomir Joksimović, portparol Fonda PIO RS.

"U ponedjeljak ćemo definitivno podvući crtu i sve što se do tada prijavi biće uneseno u sistem. Što se tiče neposrednog donošenja dokaza u poslovnici kojoj penzioner pripada krajnji rok je bio u petak. Ko nije stigao doći može i tokom vikenda dokaz o toj drugoj penziji poslati mailom na adresu [email protected]", kaže Joksimović.

Dodaje da je tokom sedmice bio uspostavljen veliki broj šaltera i organizacija rada službenika Fonda je bila dobra.

Zvonimir Vidović u petak je dostavio ček inostane penzije jer, kako kaže, nije znao da je do polovine mjeseca to morao dostaviti i iznenadilo ga je što je umjesto 100 KM, koliko ga sleduje, dobio samo 30 KM.

"Dečko koji mi je donio penziju objasnio mi je da moram dostaviti dokaz o drugoj penziji kako bih dobio ostatak i to sam u patak uradio. Rekli su mi da ću tih 70 KM dobiti naknadno i da pratim informacije u medijima", kazao je Vidović, kojeg smo zatekli ispred Fonda PIO u Banjaluci.

Podsjećamo, oni koji su dobili po 30 KM jednokratne pomoći, a korisnici su srazmjerne penzije (jedan dio iz RS, a drugi dio iz neke druge države) morali su dostaviti dokaz koliko primaju iz te druge države do 15. septembra, a kasnije je rok produžen do 30. septembra i nakon toga korisnicima će biti isplaćen ostatak novca.

Penzioneri čija penzija ne prelazi visinu 366 KM dobiće po 100 jednokratne pomoći, oni do 850 KM dobiće po 50, dok oni čija penzija iznosi više od 850 KM dobijaju jednokratnu pomoć od 30 maraka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije