Društvo

Doktor Rivas ponovo u UKC-u Srpske

Doktor Rivas ponovo u UKC-u Srpske
Foto: Facebook | Doktor Rivas ponovo u UKC-u Srpske

Hirurg i višegodišnji saradnik Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske Dijego Gonazalez Rivas ponovo boravi u UKC-u gdje će zajedno sa ljekarima Klinike za torakalnu hirurgiju izvoditi hirurške zahvate.

Generalni direktor UKC-a Srpske Vlado Đajić rekao je da je saradnja sa doktorom Rivasom dokaz da je UKC na mapi evropskih i svjetskih zdravstvenih centara.

“U našoj ustanovi rade vrhunski ljekari, u posjetu nam dolaze vrhunski poznavaoci medicine. Doktor Rivas je u našoj ustanovi već osmi ili deveti put što je upravo dokaz da konstantno unapređujemo znanja i vještine zaposlenih i rad naše ustanove. Јoš jednom veliko hvala Rivasu što je ovdje danas sa nama, kolegama iz Srbije, načelniku Kantaru i kompletnom timu”, rekao je Đajić.

Rivas, koji je grudni hirurg, rekao je da je danas pred ljekarima u UKC-u težak slučaj, odnosno reoperacija na grudnom košu koja je veoma kompleksna.

“Naime, pacijent je operisan prije dvadeset godina kroz jedan veliki rez koje se zove torektomija. Danas tog pacijenta operišemo kroz jedan mali rez što je takođe kompleksno, ali nam dobro ide i uskoro završavamo operaciju. Svaki slučaj koji sam operisao u UKC Republike Srpske je za eksperte iz torakalne hirurgije tj. kompleksan, moram da naglasim da sam zadovoljan napretkom tima Klinike za torakalnu hirurgiju u UKC Republike Srpske. Posebno sam zadovoljan posjetom tima iz Klinike za torakalnu hirurgiju koji je boravio na edukaciji u u Kini gdje su članovi tima imali priliku da vide mnogo složenih operacija, do 150 dnevno. Takođe imali su priliku da vide i upoznaju se sa najmodernijom robotskom tehnologijom na svijetu. Јoš jednom hvala svima, srećan sam što sam ovdje i zadovoljan napretkom vašeg tima”, rekao je Rivas.

Načelnik Klinike za torakalnu hirurgiju Marko Kantar zahvalio je Đajiću na omogućenoj saradnji i doktoru Rivasu.

“Mi smo već stvorili prijateljski odnos sa doktorom Rivasom, redovno smo u kontaktu i imamo stalne konsultacije u vezi sa zahtjevnim slučajevima na nedjeljnom nivou. Zahvaljujem našem generalnom direktoru na podršci koju imamo uvijek. Bez nje ništa ne bi bilo moguće. Isto tako zahvaljujem i kolegama iz Klinike za torakalnu hirurgiju iz UKC Srbije. Zahvaljujem mojim kolegama sa naše klinike i načelniku Klinike za anesteziju i intenzivno liječenje Draganu Rakanoviću, bez kojeg ne bismo mogli raditi”, rekao je Kantar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije