Društvo

Dom "Rada Vranješević" o akciji "Klub": Preduzete mjere za zaštitu djece

Dom "Rada Vranješević" o akciji "Klub": Preduzete mjere za zaštitu djece
Foto: Ilustracija | Dom "Rada Vranješević" o akciji "Klub": Preduzete mjere za zaštitu djece
N.N.

BANJALUKA - Iz Doma za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja "Rada Vranješević" u Banjaluci saopšteno je, povodom policijske akcije "Klub", da su rukovodstvo i stručne službe ove ustanove preduzeli sve mjere s ciljem zaštite djece i da su kontinuirano sarađivali sa policijom.

"Naša ustanova je u kontinuitetu sarađivala sa policijom i sve eventualne sumnje na zloupotrebu djece i mladih koji borave u Domu ili neprimjerene radnje prema njima odmah su prijavljivane i procesuirane u saradnji sa policijskim službenicima, te su preduzimane mjere u skladu sa instrukcijama", saopšteno je iz Doma za djecu i omladinu "Rada Vranješević".

U ovoj ustanovi kažu da su preduzete neophodne mjere s ciljem očuvanja emocionalne stabilnosti djece i mladih, kao i prevencije razvoja društveno neprilagođenih oblika ponašanja, naročito imajući u vidu stresna i traumatična iskustva koja su prethodila izmještanju djece iz porodica porijekla.

"Obezbijeđene su sve potrebne mjere i resursi s ciljem njihove zdravstvene i socijalne zaštite. Apelujemo da mediji prilikom izvještavanja uvažavaju zaštitu prava na privatnost i dostojanstvo djece i mladih, te da imaju u vidu rizik od dodatnog traumatizovanja, kao i potencijalne stigmatizacije štićenika koji borave u Domu", dodaje se u saopštenju.

Policija je juče uhapsila 11 lica u operativnoj akciji pod kodnim nazivom "Klub" usmjerenoj na razbijanje organizovane kriminalne grupe koja se bavila neovlaštenom proizvodnjom i prometom droge i navođenjem na prostituciju.

Dvojica od njih su osumnjičeni da su podvodili štićenice Doma "Rada Vranješević". Opširnije o tome na OVOM LINKU.


Povezana vijest:

Uhapšeni zbog droge i navođenja na prostituciju predati tužilaštvu

Pogledajte snimak privođenja uhapšenih u akciji "Klub"

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Komentari: 3

Andrijana

Ocigledno imate nesto licno protiv direktora cim pisete ovakve komentare. Tog covjeka svi vole i postuju u domu i djeca i zaposleni. Sve sto je ovaj direktor doma uradio za dom, niko nije prije njega. S obzirom da sam isla u skolu sa djecom iz doma, svjedok sam kakvo je bilo stanje u domu tad, a kakvo je sad. Sadasnji direktor je dom podigao na mnogo visi nivo nego sto je prije bio od hrane, higijene, kadrova u domu, pruzanje psiholoske podrske i tako dalje i sad djeci koja napustaju dom pokusava u dogovoru sa gradom obezbijediti stanove da djeca ne bi ostala na ulici. To govori o njemu. Hvala Bogu pa ima takvih ljudi!

petar.karic

Mislim da treba rukovodstvo Doma takodje sprovesti na ispitivanje. Traziti smjenu i odgovornost. Ocito je da su ova djeca bila zanemarena ili cak zloupotrebljena i od onih koji su trebali sistemski i institucionalno da ih upravo od ovakvih stvari zastite. Mislim da je najveca odgovornost na rukovodstvu.

sanjavolisla

A sto ranije nisu preduzete mjere da se zastite djeca i zabrani se maloljetnicima da napustaju Dom nocu???? Sada ce se preuzeti potrebne mjere! Sjajno!

Više komentara Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije