Društvo

Dom zdravlja Banjaluka: Vakcinacija starijih od 65 godina po planu

Dom zdravlja Banjaluka: Vakcinacija starijih od 65 godina po planu
Foto: N.N. | Dom zdravlja Banjaluka: Vakcinacija starijih od 65 godina po planu

BANJALUKA - Vakcinacija protiv kovida-19 za stanovništvo starije od 65 godina odvija se po ustaljenom planu i rasporedu svaki radni dan u hali "Banjalučkog velesajma", saopšteno je iz JZU Dom zdravlja Banjaluka.

Kako navode, vakcinacija se sprovodi u skladu s Planom vakcinacije za područje Republike Srpske Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske. "Planom su definisane faze vakcinacije i prioritetne grupe. Trenutno smo u drugoj fazi kada vakcinišemo građane starije od 65 godina. Dinamika vakcinacije zavisi i od epidemiološke situacije u Banjaluci", kažu iz Doma zdravlja.

Kako pojašnjavaju, sva lica starija od 65 godina koja su izrazila želju da budu vakcinisana biće blagovremeno pozvanana vakcinaciju. Na vakcinaciju će biti pozvani po redoslijedu po kojem su se i prijavljivali u timove porodične medicine.

"Važno je napomenuti da se samo u prvom danu za vakcinaciju protiv kovida-19 prijavilo preko 3.000 osoba starijih od 65 godina, a ukupan broj do sada prijavljenih za vakcinaciju je preko 15.000. Ukupno je do sada vakcinisano preko 2.000 lica iz ove prioritetne grupe", navode iz ove medicinske ustanove.

Kako podsjećaju, osobe koje žele da se vakcinišu prijavljuju se na vakcinaciju na jedan od sljedećih načina: putem E-čekaonice, koja se nalazi na web sajtu Doma zdravlja Banjaluka, SMS/MMS porukom na broj telefona 065/ 1314 ili telefonskim pozivom prema timu porodične medicine.

"Sve prijave za vakcinaciju su evidentirane u program WEB Medic, automatski u prva dva slučaja, a kod telefonskog poziva medicinska sestra tehničar evidentira prijavu za vakcinaciju u isti program.

Za svaki dan vakcinacije generiše se spisak osoba koji su prijavljeni za vakcinaciju, iz programa WEB Medic, nakon čega se pristupa telefonskom pozivanju istih i obavještavanju o terminu i lokaciji vakcinacije", podsjećaju iz ove ustanove.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije