Društvo

Donacija za Roditeljsku kuću

Donacija za Roditeljsku kuću
Foto: Nedžad Uglješa | Donacija za Roditeljsku kuću

SARAJEVO - Kompanija "BH Telecom" ove godine umjesto proslave svog dana, 5. septembra, uručila je donaciju Roditeljskoj kući u Sarajevu i na taj način obilježila dan kompanije, ali i učvrstila 15-godišnju saradnju sa Udruženjem "Srce".

Tako je danas u Roditeljskoj kući u Sarajevu potpisan ugovor kojim će ova kompanija biti pokrovitelj dva apartmana u ovoj kući, i to "Visibaba" i "Kućica". Pokrovitelj apartmana "Visibaba" uz "BH Telecom" je i Miralem Pjanić, bh. reprezentativac, prvotimac Juventusa i zaštitno lice kompanije, a apartman "Kućica" u naredne tri godine finansirat će radnici "BH Telecoma" i Sindikat Generalne direkcije ove kompanije. Iz "BH Telecoma" najavljuju da će nastaviti brojnim aktivnostima pružati podršku ovoj kući, te će kompanija  i dalje raditi na dobrim pričama.

Fikret Kubat, predsjednik Udruženja "Srce za djecu bolesnu od raka", kazao je da se obraća i kao direktor, ali i otac dječaka koji je sa četiri godine imao kancer.

"Ova dječica su najvažnija. Svi smo tu zbog njih da im pomognemo. Nije čudo što je ova donacija u septembru zato što je to mjesec podizanje svijesti  o dječjem kanceru", rekao je Kubat. Istakao je da je veoma važno reći da ova roditeljska kuća budi nadu i djeci i roditeljima. Zahvalio je "BH Telecomu", radnicima, Direkciji i reprezentativcu Miralemu Pjaniću.

Mirsad Zaimović, generalni direktor "BH Telecoma", pozdravivši hrabru djecu i njihove roditelje u Roditeljskoj kući kazao je da u ovakvom ambijentu nema potrebe mnogo ni govoriti jer sve je rečeno.

"Sve nas na neki način uspjeh fascinira, ali prije svega mene fascinira skromnost u uspjehu. Mi smo htjeli da se ponašamo skromno kao kompanija na svoj dan i umjesto  pompeznih proslava,  odlučili smo još prošle godine da dan 'BH Telecoma' obilježimo u Roditeljskoj kući sa ovim najhrabrijim i najsnažnijim ljudima među nama - sa ovom djecom koja su heroji i kojima treba pažnja", rekao je Zaimović.

Imer Gaši, predsjednik Sindikata Generalne direkcije "BH Telecoma", rekao je da su  se radnici rado odazvali, poručivši da će roditelji i djeca uvijek imati njihovu podršku.

Miralem Pjanić, bh. reprezentativac, rekao je da mu je velika čast biti dio svega ovoga. Zahvalio je građanima što su se uključili u ovu priču i što Roditeljska kuća postoji. Najavio je da će i u budućnosti podržavati ovaj projekat jer je i on otac jednog djeteta i razumije kako je teško. Njemu je uručen i poklon - dvije slike dječaka Ismeta, kojem je Pjanić nekad davno ispunio želju, i on je poklonom htio da zahvali njemu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije