Društvo

Donacija za Roditeljsku kuću

Donacija za Roditeljsku kuću
Foto: Nedžad Uglješa | Donacija za Roditeljsku kuću
Mirsada Lingo Demirović

SARAJEVO - Kompanija "BH Telecom" ove godine umjesto proslave svog dana, 5. septembra, uručila je donaciju Roditeljskoj kući u Sarajevu i na taj način obilježila dan kompanije, ali i učvrstila 15-godišnju saradnju sa Udruženjem "Srce".

Tako je danas u Roditeljskoj kući u Sarajevu potpisan ugovor kojim će ova kompanija biti pokrovitelj dva apartmana u ovoj kući, i to "Visibaba" i "Kućica". Pokrovitelj apartmana "Visibaba" uz "BH Telecom" je i Miralem Pjanić, bh. reprezentativac, prvotimac Juventusa i zaštitno lice kompanije, a apartman "Kućica" u naredne tri godine finansirat će radnici "BH Telecoma" i Sindikat Generalne direkcije ove kompanije. Iz "BH Telecoma" najavljuju da će nastaviti brojnim aktivnostima pružati podršku ovoj kući, te će kompanija  i dalje raditi na dobrim pričama.

Fikret Kubat, predsjednik Udruženja "Srce za djecu bolesnu od raka", kazao je da se obraća i kao direktor, ali i otac dječaka koji je sa četiri godine imao kancer.

"Ova dječica su najvažnija. Svi smo tu zbog njih da im pomognemo. Nije čudo što je ova donacija u septembru zato što je to mjesec podizanje svijesti  o dječjem kanceru", rekao je Kubat. Istakao je da je veoma važno reći da ova roditeljska kuća budi nadu i djeci i roditeljima. Zahvalio je "BH Telecomu", radnicima, Direkciji i reprezentativcu Miralemu Pjaniću.

Mirsad Zaimović, generalni direktor "BH Telecoma", pozdravivši hrabru djecu i njihove roditelje u Roditeljskoj kući kazao je da u ovakvom ambijentu nema potrebe mnogo ni govoriti jer sve je rečeno.

"Sve nas na neki način uspjeh fascinira, ali prije svega mene fascinira skromnost u uspjehu. Mi smo htjeli da se ponašamo skromno kao kompanija na svoj dan i umjesto  pompeznih proslava,  odlučili smo još prošle godine da dan 'BH Telecoma' obilježimo u Roditeljskoj kući sa ovim najhrabrijim i najsnažnijim ljudima među nama - sa ovom djecom koja su heroji i kojima treba pažnja", rekao je Zaimović.

Imer Gaši, predsjednik Sindikata Generalne direkcije "BH Telecoma", rekao je da su  se radnici rado odazvali, poručivši da će roditelji i djeca uvijek imati njihovu podršku.

Miralem Pjanić, bh. reprezentativac, rekao je da mu je velika čast biti dio svega ovoga. Zahvalio je građanima što su se uključili u ovu priču i što Roditeljska kuća postoji. Najavio je da će i u budućnosti podržavati ovaj projekat jer je i on otac jednog djeteta i razumije kako je teško. Njemu je uručen i poklon - dvije slike dječaka Ismeta, kojem je Pjanić nekad davno ispunio želju, i on je poklonom htio da zahvali njemu.

STOP!

nije sloboda govora

zalbe.vzs.ba

Govor mržnje je krivično djelo!

huškanje, diskriminacija, prijetnje i uvrede po nacionalnoj, vjerskoj, rodnoj ili bilo kojoj drugoj osnovi

neće biti tolerisane

na našem portalu

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

H&M ponovo zapošljava: Otvoreno 30 pozicija za Prodajne savjetnike

Marketing tim / 18.11.2018 00:00

Kao jedna od najvećih svjetskih maloprodajnih modnih kuća, H&M nudi bezbrojne poslovne prilike. U živahnom, aktivnom i raznolikom okruženju - mjestu gdje je kupac uvijek u središtu pozornosti.

Danas H&M zapošljava oko 171,000 ljudi na više od 71 tržišta, a u Bosni i Hercegovini traži veći broj Prodajnih savjetnika!

Iz H&M-a navode da ono što ih čini stvarno posebnima jesu izvrsni zaposlenici. Od elegantnih prodajnih savjetnika i Visual Merchandisera do kompjuterskih genija i mudrih organizatora poslovanja – sve H&M zaposlenike odlikuje velika ambicija, a da ne spominjemo i odličan ukus za modu. Za njih ništa nije nemoguće.

Moda, zabava i akcija!

Posao u BiH za Prodajnog savjetnika u H&M-u dolazi sa mnogo zabave, timskog rada i mogućnosti za buduću karijeru. Zaduženja za ovu poziciju bi bila sljedeća: ostvarivanje odličnog iskustva kupaca koje doprinosi prodaji i profitu u prodavnici, aktivno nuđenje pomoći i dijeljenje znanja o proizvodima i modi prema kupcu,  raditi u skladu sa standardima, politikama, procedurama i pravnim zahtjevima  kompanije H&M.

Zvuči zanimljivo? Odlično!

Radnu biografiju zajedno sa motivacionim pismom šaljite putem LINKA

Proces regrutacije i selekcije kandidata obavlja kompanija Kolektiv, Agencija Posao.ba.

Najčitanije