Društvo

Donacije Crvenom krstu RS i Fondu solidarnosti RS

Donacije Crvenom krstu RS i Fondu solidarnosti RS
Foto: N.N. | Donacije Crvenom krstu RS i Fondu solidarnosti RS

BANJALUKA - Zaposleni u UniCredit Bank Banjaluka u okviru internog programa zajedničkog doniranja s ciljem pomoći najranjivijim kategorijama društva, pogođenim posljedicama pandemije kovid-19, za samo nekoliko dana uspjeli su prikupiti iznos od 35.000 KM.

Od toga je 15.000 KM prikupljeno od ličnih donacija zaposlenih koji su pokazali veliku želju i spremnost da pomognu sugrađanima, dok je sa 20.000 KM ovu humanu inicijativu podržala UniCredit fondacija.

Donatorska akcija "Zajedno za zajednicu, protiv pandemije" pokrenuta je sa željom da se pomogne onim kategorijama društva koje su se i prije poteškoća izazvanih uticajem pandemije kovid-19 suočavale sa brojnim životnim izazovima. Ovom akcijom su zaposleni UniCredit Bank Banjaluka zajedno sa UniCredit fondacijom obezbijedili novac za donaciju organizaciji Crvenog krsta Republike Srpske.

"Drago nam je da je UniCredit prepoznao napore cjelokupne mreže Crvenog krsta Republike Srpske, kao i doprinos našeg osoblјa i volontera u borbi protiv pandemije virusa korona. Svaka vrsta pomoći našoj organizaciji je više nego dobrodošla, posebno u ovim teškim okolnostima kada pandemija u našoj zemlji ostavlja veoma negativne socijalno-ekonomske posljedice i kada svakodnevno raste broj korisnika naše pomoći u skoro svim lokalnim zajednicama Republike Srpske. Ova donacija omogućiće nam da nastavimo kontinuitet isporuke prehrambenih i higijenskih paketa najugroženijim kategorijama zajednice", rekla je Snježana Kovač, v.d. generalnog sekretara Crvenog krsta RS.

Pored donacije organizaciji Crvenog krsta Republike Srpske UniCredit Bank Banjaluka izdvojila je 50.000 KM finansijske pomoći privredi putem Fonda solidarnosti Republike Srpske, s ciljem doprinosa smanjenju negativnih posljedica pandemije kovid-19.

"Ponosan sam jer je naš tim ponovo pokazao visok stepen empatije i solidarnosti sa sugrađanima i zajednicom u kojoj živimo i radimo. Mi u UniCreditu vjerujemo da samo ako radimo prave stvari možemo i poslovati dobro. Stoga smo u proteklom periodu poduzeli odlučne i sveobuhvatne mjere, prije svega na zaštiti zdravlja i sigurnosti naših zaposlenih i klijenata, te na pomoći klijentima koji su pogođeni posljedicama kovida-19 kroz odobravanje privremenih olakšica i posebnih mjera. U konačnici i kroz donacije, gdje smo se udružili kao pojedinci i institucija, kako bismo zajedno prikupili sredstva za pomoć Crvenom krstu RS kao vid pomoći socijalno najugroženijim kategorijama društva, ali i kroz donaciju Fondu solidarnosti kako bismo podržali brži oporavak privrede Republike Srpske", izjavio je Gordan Pehar, predsjednik Uprave UniCredit Bank Banjaluka.

UniCredit Bank Banjaluka će nastaviti djelovati na najbolji mogući način u interesu svih strana i činiti pravu stvar!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije