Društvo

Donirana medicinska oprema UKC-u

Donirana medicinska oprema UKC-u
Foto: N.N. | Donirana medicinska oprema UKC-u

BANJALUKA - Predstavnici Gradske uprave na čelu sa Miladom Šukalo, savjetnicom gradonačelnika za društvene djelatnosti uručili su medicinsku opremu Univerzitetsko-kliničkom centru Republike Srpske.

U okviru projekta "Zaštitimo našu budućnost", koji je realizovan uz podršku UNDP-a, Gradska uprava donirala je opremu za potrebe unapređenja rada Klinike za ginekologiju i akušerstvo, u vrijednosti od 22.000 KM.

Šukalo je istakla da je veoma ponosna na realizaciju ovog izuzetno značajnog projekta koji je realizovan u saradnji sa UNDP-om.

"Grad će i dalje nastaviti sa sprovođenjem ovako značajnih projekata, te će nastaviti dobru saradnju sa ljekarima UKC-a i Pedijatrijskim odjeljenjem, kako bi pomogli našim građanima i pacijentima, a posebno najmlađim pacijentima", istakla je Šukalo.

Doktor Ljubo Višekruna, pedijatar-neonatolog u UKC RS, zahvalio se na donaciji dva bilirubinometra koji će omogućiti da se bebama ne mora vaditi krv za potrebe mjerenja vrijednosti bilirubina, te na ostaloj opremi koja će biti od koristi najmlađim sugrađanima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije