Društvo

Donose osmijeh mališanima u bolnice

Donose osmijeh mališanima u bolnice
Donose osmijeh mališanima u bolnice

SARAJEVO - Predstavnici kompanija "Henkel" i "Konzum" simbolično su predsjednici Udruženja "Crveni nosevi" Mladenki Majerić uručili donaciju u iznosu od 10.944,63 KM kako bi podržali klaunove doktore u njihovom plemenitom radu sa djecom koja se liječe na Pedijatrijskoj klinici Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu i na Dječjem odjelu KBC u Zagrebu.

Time je uspješno okončana akcija koja je započela u decembru 2014. godine pod nazivom "Donesite i vi osmijeh u bolnice".

Zahvaljujući akciji, Udruženje klaunova doktora "Crveni nosevi" posjetiće pet puta ove godine Pedijatrijsku kliniku u Sarajevu i povećati redovne posjete dječjim odjeljenjima Kliničko-bolničkog centra Zagreb "Rebro".

Klaunovi dokori u Hrvatskoj djeluju od 2015. godine i od tad redovno posjećuju bolnice i kroz igru s djecom pokušavaju da im otklone pažnju od straha i bolesti, a sa posjetama djeci u BiH počeli su prije dvije godine.

"Na kraju ove divne akcije, koja nas sve poziva da zajedno donosimo osmijeh u bolnice, želim zahvaliti tvrtkama 'Henkel' i 'Konzum'. 'Crveni nosevi' donijeće životnu radost i osmijeh na lica više od 1.000 djece, ali i njihovih roditelja, te medicinskog osoblja", rekla je Mladenka Majerić.

Irena Miličević, direktorica Sektora marketinga "Konzuma" d.o.o Sarajevo, i Ermin Šabanović, sales menadžer "Henkel" BiH, istakli su da su ove kompanije ponosne na uspjeh akcije koja je pokazala da zajednički možemo i moramo pomagati posebno djeci  i to u trenucima u kojima im to najviše znači.

Senka  Mesihović-Dinarević,  direktorica  Pedijatrijske klinike u Sarajevu, zahvalila  je  kompanijama i Udruženju u ime  Klinike, njenih pacijenata i roditelja. Kazavši da ne postoji veća radost od osmijeha djeteta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije