Društvo

Pratite nas na Google news

Dostaviti kompletne podatke o plati zaposlenih od 1994. do 2017.

Dostaviti kompletne podatke o plati zaposlenih od 1994. do 2017.
Foto: N.N. | Dostaviti kompletne podatke o plati zaposlenih od 1994. do 2017.
N.N.

BIJELJINA - Fond PIO Republike Srpske apeluje da poslodavci koji još nisu dostavili kompletne podatke o plati svojih zaposlenih u periodu od 1994. do 2017. godine to mogu učiniti do kraja ove godine u nadležnim poslovnicama, a protiv onih koji to ne urade podnijeće prekršajne prijave radi zaštite prava osiguranika.

Iz Fonda PIO je saopšteno da su tri i po mjeseca od kada je obavijestio poslodavce o broju nedostajućih podataka razultati poboljšani.

"Poziv poslodavcima imao je solidan odziv. To je, uz pojačano angažovanje i rad zaposlenih u Fondu PIO sa poslodavcima i Poreskom upravom, doprinijelo da početni broj od 37.889 uplatilaca doprinosa sa neuredno predatim podatkom o plati zaključno sa 31. avgustom bude smanjen na 28.336", navodi se u saopštenju.

Istovremeno, broj podataka o plati za zaposlene koje poslodavci nisu blagovremeno ili u cjelini dostavili je sa 289.012 na dan 15. maja smanjen do kraja avgusta na 197.752.

"Ti podaci su bitni jer utiču na određivanje i visinu penzije", napominje se u saopštenju.

Iz Fonda podsjećaju da je podatak o plati koji je dostavljan Fondu PIO u formi obrasca M-4 bio važeći do 31. decembra, nakon čega je zamijenjen obrascem 1002 koji se dostavlja Poreskoj upravi.

"Spisak poslodavaca sa brojem nedostajućih podataka o plati objavljen je na internet stranici Fonda 16. maja ove godine. Uplatioci su, radi lakšeg pregleda, razvrstani u foldere prema nadležnim filijalama, a potom i u manje foldere po poslovnicama, u okviru nadležne filijale", navodi se u saopštenju.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Novi Nike model - Air Max 200 dostupan u Juventa Urban šopovima širom BIH

Marketing tim / 20.11.2019 11:05

Još od 90-ih, Air Max je definitivno jedan od najpopularnijih modela patika. Preko 30 godina slava ovog modela nije jenjavala, što zbog neprikosnovene udobnosti koju pruža vazdušni đon, ali i zahvaljujući uvijek odvažnom dizajnu koji nas nikad ne ostavlja ravnodušnim.

Air Max, odavno više nije samo patika. To je stil, pravac i način iskazivanja sopstvene individualnosti i urbanog i aktivnog stila života. Danas ih vole i nose različite generacije - ljudi srednjih godina koji su ovim patikama ostali vjerni još iz svog tinejdžerskog perioda, pa do mlađih generacija koje su oduševljene kultnim statusom koji ovaj model nosi sa sobom.

Nike je sredinom ljeta predstavio novog člana Air Max porodice – Air Max 200. Ovaj model predstavlja kombinaciju dvije Nike ikone - Air Max 180 i Air Max 270.

Ono što je specifično jeste da ovaj model pruža 200 procenata više Air đona od svojih prethodnika zbog čega i pretenduje da osvoji epitet najudobnijeg Air Max modela do sada.

Par je takođe dobio i lagani uložak od pjene, zarad cjelodnevnog komfora, kao i gumu na spoljnom dijelu đona, zbog poboljšane izdržljivosti.

Od lansiranja do danas, Nike je predstavio nekoliko varijanti, tj kombinacija boja za ovaj model patika. Sve modele  Air Max 200 možete pronaći u Juventa Urban šopovima širom BIH. Spisak lokacija radnji možete pronaći ovdje.

Najčitanije