Društvo

"Doživi Srpsku kroz druženje sa Daun sindrom osobama"

"Doživi Srpsku kroz druženje sa Daun sindrom osobama"
Foto: N.N. | "Doživi Srpsku kroz druženje sa Daun sindrom osobama"

ISTOČNO SARAJEVO - Daun sindrom centar Banjaluka (DSC BL), u saradnji sa Olimpijskim centrom "Jahorina", organizuje radionicu "Doživi Srpsku kroz druženje sa Daun sindrom osobama", u petak sa početkom u 13 časova, u hotelu "Vučko" na Jahorini.

U DSC BL naveli su da će u ovoj radionici, pored korisnika njihovog centra, online biti uključene i osobe sa Daunovim sindromom iz Norveške, Austrije i Srbije, kao i brojni gosti.

"Gosti radionice će biti Dragan Bjelogrlić, dramski umjetnik, Nikola Pejaković, glumac, Dejan Ljevnaić, direktor OC 'Jahorina' te Radovan Kovačević ispred srpskog člana Predsjedništva BiH", saopštili su iz DSC BL.

Dodali su da je radionica osmišljena sa ciljem da DSC BL da svoj doprinos u podizanju svijesti o turističkim potencijalima RS te da podstakne građane RS, kao i strane turiste, da posjete destinacije u RS, a sa druge strane da pokaže da osobe sa Daunovim sindromom mogu biti društveno korisne.

Naveli su da će se pored toga održati i online izložba umjetničkih radova na temu "Ljeto na Jahorini" osoba sa Daunovim sindromom iz RS, Srbije, kao i iz Evrope, te da će komisija iz Muzeja savremene umjetnosti RS odlučiti koji rad je najbolji.

Naveli su da DSC BL, preko svojih ambasadora iz Austrije, Norveške, Njemačke, Kanade, Hrvatske i Srbije, želi dati svoj doprinos razvoju turizma i prepoznavanju RS u ovim zemljama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije