Društvo

Druženje sa onima koji su udarili temelje UKC RS

Druženje sa onima koji su udarili temelje UKC RS
Foto: Jelena Đurđević | Druženje sa onima koji su udarili temelje UKC RS

BANJALUKA - Jedan od glavnih razloga što smo organizovali druženje sa penzionisanim radnicima naše ustanove je da im podnesemo izvještaj šta danas Univerzitetski klinički centar (UKC) RS u Banjaluci radi, te da im damo izvještaj dokle se stiglo u onom što su oni započeli, kazao je Vlado Đajić, generalni direktor ove zdravstvene ustanove, nakon druženja sa bivšim radnicima.

Đajić ističe da sa ponosom može da kaže da se za mjesec dana završava  jedan veliki posao koji su oni započeli, a to je preseljenje svih kliničkih klinika sa stare lokacije na Paprikovac.

"Pored toga želja nam je bila da vidimo kako oni žive, da im poklonimo identifikacione kartice da mogu da se jave sadašnjim radnicima, da ukažu da su nekada bili dio naše ustanove, te da su oni udarili temelj Univerzitetskog kliničkog centra", pojasnio je Đajić.

Dodao je da im je i želja da u narednom periodu ovo druženje postane tradicionalno,  te da se najmanje jednom godišnje viđaju i druže.

"A određen broj penzionera ćemo častiti fizikalnim tretmanom u 'Banji Vrućici'", kazao je Đajić i dodao da je ovo prvi put u istorije ove ustanove da se okupljaju penzionisani radnici.

Zora Gojković, penzionisana glavna sestra Neurološke klinike, ističe da je 40 godina provela radeći u UKC RS.

"Prijatno sam dirnuta pozivnim pismom i prvi put da se rukovodstvo naše ustanove sjetilo nas koji smo utkali bar po jedno zrno u UKC", kazala je Gojkovićeva i dodala da se nada da će ovo prerasti u tradicionalno druženje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije