Društvo

Dual radar do 28. februara na području Laktaša i Prnjavora

Dual radar do 28. februara na području Laktaša i Prnjavora
Foto: Ilustracija | Dual radar do 28. februara na području Laktaša i Prnjavora
N.N.

BANJALUKA - Policijski službenici će do 28. februara na putevima koje su u operativnoj nadležnosti Policijske stanice Laktaši i Policijske stanice Prnjavor vršiti kontrolu učesnika u saobraćaju, automatskim mjerenjem prekoračenja dopuštene brzine kretanja pomoću radarskog sistema "Dual".

Ovaj sistem podrazumjeva evidentiranje brzine bez prisustva policijskih službenika i bez zaustavljanja vozača, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Navedeni radarski sistem evidentira brzinu na obe saobraćajne trake, kako u dnevnim tako i u noćnim uslovima saobraćaja. Uređaj istovremeno detektuje više vozila u prekršaju i omogućava kontrolu različitih ograničenja za različite kategorije vozila.

Bitno je napomenuti da uređaj posjeduje memoriju na koju policijski službenik ne može da utiče.

Vozačima koji su počinili prekršaj evidentiran "Dual'" radarom, obavještenje o učinjenom prekršaju dostavlja se na prijavljenu adresu prebivališta.

Policijska uprava Banjaluka apeluje na vozače motornih vozila da prilikom učestvovanja u saobraćaju poštuju saobraćajna pravila i propise, naročito one koji se odnose na ograničenja brzine kretanja vozila, da vožnju prilagode uslovima i stanju na putevima sa posebnom pažnjom kada se kreću u blizini vaspitno-obrazovnih  ustanova te da odgovornim ponašanjem zaštite sebe i druge učesnike u saobraćaju.  

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije