Društvo

Dual radar od sutra na području Gradiške

Dual radar od sutra na području Gradiške
Foto: Ilustracija | Dual radar od sutra na području Gradiške

GRADIŠKA - Na području koje operativno pokriva Policijska uprava Gradiška, u periodu od 13. do 28. aprila vršiće se pojačana kontrola učesnika u saobraćaju, putem radarskog sistema ''Dual'' namijenjenim za digitalno snimanje prekršaja prekoračenja brzine, odnosno evidentiranje brzine bez prisustva policijskog službenika i bez zaustavljanja vozila.

Podjsećamo da mobilni radarski sistem funkcioniše u svim vremenskim uslovima, a poseban efekat postiže u noćnim uslovima, a moguće je mjerenje brzine vozila na udaljenosti od 500 metara i u više saobraćajnih traka u oba pravca. Takođe, navedeni radarski sistem smanjuje i mogućnost korupcije, jer svaki od uređaja ima memoriju na koju policijski službenik ne može da utiče.

Vozačima koji počine prekršaj evidentiran navedenim radarskim sistemom, obavještenje o učinjenom prekršaju dostavlja se na prijavljenu adresu prebivališta.

Policijska uprava Gradiška apeluje na vozače motornih vozila da prilikom učestvovanja u saobraćaju poštuju saobraćajne propise, naročito one koja se odnose na ograničenja brizine kretanja vozila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije