Društvo

"Dunavski cvet" Kusturici i Radmanoviću

"Dunavski cvet" Kusturici i Radmanoviću
Foto: Glas Srpske | "Dunavski cvet" Kusturici i Radmanoviću

BEOGRAD - Žiri Dunavskog biznis foruma odlučio je da predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću dodijeli priznanje "Robert Šuman", a priznanja "Dunavski cvet" predsjedavajućem Predstavničkog doma parlamenta BiH Nebojši Radmanoviću, guverneru Narodne banke Srbije Jorgovanki Tabaković i poznatom režiseru Emiru Kusturici.

Dunavski biznis forum trebalo bi da bude održan 26. i 27. septembra na Fruškoj Gori, saopštili su organizatori.

Žiri je odlučio da Vučiću dodijeli priznanje za njegov stvaralački opus unaprijeđenja saradnje i izgradnje prosperiteta u regionu kroz inicijativu "Otvoreni Balkan".

"Dunavski cvet" je priznanje koje se dodjeljuje za doprinos povezivanju ljudi, ideja, tržišta i kultura, a riječ je o kreaciji banjalučkog umjetnika Milivoja Unkovića koja simbolizuje rađanje, mir, ljubav, prijateljstvo, suživot i snagu milosrdnog stvaranja.

Priznanje "Zlatni ključ" dobiće i Prnjavor, koji će biti proglašen najevropejskim gradom, navodi Srna.

Dunavski biznis forum održava se 12. put, saopštili su organizatori koji dodaju da će i ove godine okupiti aktere iz oblasti privrede, politike, nauke, obrazovanja i medija iz Austrije, Mađarske, Slovenije, Hrvatske, BiH, Republike Srpske, Crne Gore.

"Forum se pokazao kao katalizator uspostavljanja saradnje, odnosno partnerstva, sklapanja poslovnih odnosa, mjesto na kome se raspravlja o aktuelnim problemima, razmjenjuju iskustva, rađaju ideje i društveni izazovi", ističu organizatori.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije