Društvo

Dvije godine od nestanka: Roditelji podigli kredit da pronađu Dragoljuba

Dvije godine od nestanka: Roditelji podigli kredit da pronađu Dragoljuba
Foto: N.N. | Dvije godine od nestanka: Roditelji podigli kredit da pronađu Dragoljuba
N.N.

GRADIŠKA - Prošle su dvije godine, a od našeg Dragoljuba ni traga ni glasa. Ne znam šta se moglo desiti našem sinu jedincu, koji bi, ako je živ, a nadam se da jeste, danas imao 18 godina.

Ovo drhtavim glasom govori Bogdan Misimović iz Gradiške, otac Dragoljuba, kojem se od 21. decembra 2015. godine, kada je izašao iz škole poslije nastave, gubi svaki trag.

Prije nestanka, prisjeća se Bogdan, njihovo čedo, koje je pohađalo drugi razred gradiške Gimnazije, bilo je veselo i imalo brojne planove, među kojima i studije u Danskoj. Bogdan ne odustaje od potrage za sinom, iako su, kako kaže, svi digli ruke od ovog slučaja.

- Uprkos skromnim materijalnim mogućnostima, svaki dan tragam za svojim Dragoljubom. Od njegovog nestanka dobili smo mnogo lažnih informacija. Išao sam čak i do Austrije, jer smo dobili informaciju da je u crkvi u Beču viđen mladić koji veoma liči na našeg sina kako traži pomoć - kazao je Misimović, koji je čak podigao kredit kako bi mogao nastaviti potragu.

Dodao je da je u očaju kontaktirao i Igora Jurića iz Srbije, oca Tijane, koja je oteta i ubijena 2014. godine u blizini sela Bajmok.

- On je poslao televizijsku ekipu iz Srbije da snimi našu priču. Pokušao je našeg sina da ubaci i u tamošnji registar nestalih, međutim, nije uspio, jer mi nismo državljani Srbije - rekao je Misimović.

Ovaj hrabri otac je tražeći sina prešao hiljade kilometara i podijelio na stotine Dragoljubovih slika, ali uzalud. Sa policijom RS je još u maju prošle godine, kaže, izgubio svaki kontakt.

- Postoji sumnja da je moj sin prešao granicu sa pasošem druge osobe. Osoba iz Srbije koja ga je prevela preko granice još nije ispitana - tvrdi Misimović.

Dragoljubova majka Mirjana priznaje da ih neizvjesnost razdire i ubija.

Misimovići kažu da im svaki telefonski poziv, pismo, informacija ili sumnja ulijevaju nadu da će njihov Dragoljub biti pronađen, da će ih ponovo zagrliti i da će doći kraj mjesecima i godinama strepnje.

U Policijskoj upravi Gradiška ističu da nemaju novih informacija u vezi s nestankom Dragoljuba Misimovića.

- Policija, u skladu sa Uputstvom o potražnoj djelatnosti, i dalje preduzima sve potrebne mjere i radnje kako bi se lice pronašlo - saopšteno je iz PU Gradiška.

Patnje Misimovića zbog nepoznate sudbine njihovih najmilijih dijele desetine stanovnika Srpske, jer prema ranijim podacima, godišnje nestane osamdesetak osoba.

Osim za Misimovićem, policija traga još za dječacima iz Višegrada Alenom Bukvom i Milošem Todorovićem. Miloš je posljednji put viđen 7. novembra 2007. godine u 9.30 sati u Sportskom centru "Ušće" u Višegradu. Pretpostavlja se da je Miloš, trčeći za loptom, pao u rijeku, gdje je lopta i pronađena, ali to nije dokazano. Alen je nestao 2012. godine ispred kuće u selu Međeđa kod Višegrada.

Poplave

Među nestalima je i Banjalučanin Goran Simić, koji je 2014. godine nestao u bujičnim poplavama. On je kobnog 5. avgusta te godine krenuo po suprugu i samo na 50 metara od kuće njenih roditelja gubi mu se svaki trag.

(glassrpske)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay

Marketing tim / 03.08.2021 12:59

Sinsay kao jedan od vodećih brendova LPP-a prednjači u širenju prodajne mreže na teritoriji Bosne i Hercegovine i Regiona.

Sinsay BiH | Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay

Pored ženske mode, nude odjeću i dodatke za muškarce, kao i atraktivnu kolekciju dječije odjeće. Čitavu ponudu dopunjuju ženska i muška oprema i kućni namještaj iz linije Home, što pečatom potvrđuje status uspješnog brenda životnog stila.

Širina asortimana ogleda se u veličini i karakteru prodavnice. Sinsay je brend koji nudi najnovije trendove po najpovoljnijim cijenama od 2013.

S površinama od 800 do 1.500 m2, novi komercijalni prostori nekoliko puta su veći od prvih Sinsay prodavnica zahvaljujući upotrebi inovativnih materijala, dizajnerskih dodataka i modernističkog osvjetljenja.

Foto: Sinsay / Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay
Foto: Sinsay / Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay

Kolekcije su sve dostupnije zahvaljujući proširenju tradicionalne mreže prodavnica (povećanje komercijalnog prostora u poređenju sa istim periodom prošle godine). Razvoj je usmjeren ka tradicionalnom konceptu kako bi kupci imali punu pažnju i osjetili prisutnost i raspoloživost da se odgovori na njihove potrebe i želje.

Zbog ekspanzije širenja brenda, ova kompanija je u potrazi za prostorom u gradovima sa 10.000 stanovnika na teritoriji Bosne i Hercegovine, manji gradovi samo u određenim slučajevima, površine u rasponu od 800-1500 m2, u zavisnosti od lokacije, veličine grada, GLA projekta.

Sve zanimljive ponude možete poslati našem razvojnom timu na mail: [email protected].

Foto: Sinsay / Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay
Foto: Sinsay / Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay

LPP S.A. je međunarodna kompanija koja uspješno posluje u tekstilnoj industriji više od 20 godina. Upravljaju prepoznatljivim brendovima: RESERVED, Cropp, House, MOHITO i SiNSAY. Na tržištu Bosne i Hercegovine prisutni su od 2019. i uspješno posluju kroz mrežu od 6 maloprodajnih objekata svih brendova u Banja Luci i Mostaru, sa idejom da povećaju postojeću prodajnu mrežu.

Najčitanije