Društvo

Dvoje djece u teškom stanju zbog trovanja?

Dvoje djece u teškom stanju zbog trovanja?
Foto: N.N. | Dvoje djece u teškom stanju zbog trovanja?

OLOVO, SARAJEVO - U Klinici za infektivne bolesti KCUS jutros je hospitalizirano desetero djece sa povišenom temperaturom, prolivom i povraćanjem, dok dvoje mališana ima izraženu težu kliničku sliku, a ostala su sa srednje teškom kliničkom slikom, saopšteno je danas iz ove zdravstvene ustanove.

"Djeca su zbrinuta adekvatnom terapijom i pod nadzorom su ljekara", dodali su iz Klinike za infektivne bolesti KCUS.

Naime, djeca koja su hospitalizovana u sarajevskoj bolnici boravila su u Sportsko-rekreativnom centru (SRC) "Ajdinovići". U ovom  centru boravi nekoliko klubova i dječjih škola sporta, kako bi se pripremali za svoje aktivnosti.

Zabrinuti roditelji su tokom današnjeg dana medijima davali različite informacije o broju djece koja su imala simptome trovanja hranom. Tako, po nekima, od 37 dječaka iz jedne grupe ostalo je samo njih 14, dok su ostali potražili ljekarsku pomoć.

Iz Centra "Ajdinovići" potvrdili su danas da je 11 djece u srijedu naveće povraćalo, navodeći kako se ne može još tvrditi da je riječ o trovanju, već sumnjaju da su djeca popila previše hladnih napitaka. 

Amer Čulov, direktor prodaje i marketinga Sportsko-rekreativnog centra "Ajdinovići", danas nije bio raspoložen da da izjavu za "Nezavisne" jer su, kako je rekao, neki drugi mediji njegove izjave pogrešno prenijeli i iskonstruisali ih, te da će se oglasiti za nekoliko dana kad istraga bude završena i bude imao potpune i zvanične informacije.

Čulov je prije toga nekim portalima izjavio da ne može reći da je trovanje u pitanju, te da u Centru imaju 300 osoba na noćenju i da tu ima više ekipa.

"Sinoć kasno je 11 dječaka prijavilo treneru da povraća. Trener je obavijestio policiju, vjerovatno je bio u panici. Policija je obavijestila Hitnu pomoć iz Olova i mi smo uletjeli sa našim vozilima i djecu smo prevezli u Olovo. Doktorica je ustanovila da djeca povraćaju, ali nije rekla tačno šta je uzrok", rekao je on i dodao da su djeca upućena na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, gdje su trenutno na ispitivanju.

"Niko ne može još reći šta je tačno, ali neka naša praksa kaže da je moguće da je prehlada želuca. Piju puno hladnih sokova, ćevapi, pljeskavice i na sve to hladna voda, onda idu na treniranje. I mi čekamo informacije s Kliničkog centra", tvrdio je ranije Čulov.

Iz Policijske stanice Olovo saopštili su kako su istražne radnje u toku, te su potvrdili  kako su u srijedu naveče intervenisali u Centru jer su mališane odvozili u Dom zdravlja u Olovu.

"Riječ je o sedmoro djece, koja su bila komunikativna", kazali su iz olovske policije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije