Društvo

Eksproprijacija za dionicu auto-puta kod Bijeljine pred odbornicima

Eksproprijacija za dionicu auto-puta kod Bijeljine pred odbornicima
Foto: Ilustracija | Izvještaj o eksproprijaciji za dionicu auto-puta kod Bijeljine pred odbornicima

BIJELJINA - Postupak eksproprijacije za izgradnju dionice auto-puta i gasovoda Brčko - Bijeljina - Rača okončan je u prvoj fazi od Velike Obarske do Velinog Sela i donesena je odluka o prenosu svojine i posjeda sa grada Bijeljina na Republiku Srpsku bez naknade, navedeno je u izvještaju lokalne uprave koji će sutra biti razmatran na tematskoj sjednici Skupštine grada.

Odlukom su obuhvaćene parcele koje su nekategorisani putevi, kanali, njive i šume ukupne površine 72.222,2 metra kvadratna.

Za drugu fazu na dionici od Velike Obarske do Bukovice Donje postupak eksproprijacije je u toku i donesena je odluka o prenosu svojine i posjeda sa grada Bijeljina na Republiku Srpsku bez naknade.

U ovoj odluci uvrštene su parcele koje su u naravi kanali i nekategorisani putevi ukupne površine 29.397 metara kvadratnih.

Prijedlog odluke o prenosu svojine i posjeda sa grada Bijeljina na Republiku Srpsku koja obuhvata parcele koje su njive, šume i objekat izgrađen na parceli Bijeljina je prenijela na Republiku Srpsku bez naknade na posljednjoj sjednici Skupštine grada 31. marta.

Riječ je o površini od 58.535 metara kvadratnih po procijenjenoj vrijednosti od pet KM po kvadratu, ili ukupno 292.675 KM.

Vrijednost objekta lovačke kuće na jednoj od parcela procijenjena je na 28.657 KM.

U skupštinskoj odluci o prenosu prava svojine sa grada na Republiku za izgradnju auto-puta i gasovoda se navode njive u semberskom naselju Čađavica Donja, šume u naselju Čađavica Srednja i njive u naselju Dragaljevac Gornji.

Grad Bijeljina se obavezao da će o svom trošku, nakon rušenja i u skladu sa prostorno-planskom dokumentacijom, izgraditi lovačku kuću u Dragaljevcu Gornjem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije