Društvo

Pratite nas na Google news

Elektrokrajina kupuje privatne trafostanice

Elektrokrajina kupuje privatne trafostanice
Elektrokrajina kupuje privatne trafostanice
Srna

BANJALUKA - Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Željko Kovačević rekao je da "Elektrokrajina" Banjaluka namjerava da kupi privatne trafostanice, jer one ne mogu biti ovlašćeni distributeri električne energije.

"Nije primjereno što su trafostanice, pa tako i one u Banjaluci, ušle u privatizaciju. To je postao problem u funkcionisanju `Elektrokrajine` kada je riječ o normalnoj distribuciji električne energije", rekao je Kovačević u Banjaluci.
On je istakao da zbog toga problem u funkcionisanju distribucije električne energije imaju kompanije na prostoru bivšeg "Čajaveca", naglasivši da se resorno ministarstvo aktivno uključilo u rješavanje tog problema.
Kovačević je rekao da nezavisni procjenjitelj vrši procjenu vrijednosti trafostanice koja je u vlasništvu privatne kompanije i, kada završi posao, nadležni organi "Elektrokrajine" predložiće da bude kupljena trafostanica i stavljena na raspolaganje ovom preduzeću kao ovlašćenom distributeru električne energije na ovom prostoru.
 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije