Društvo

Emini Škoro treba naša pomoć za liječenje

Emini Škoro treba naša pomoć za liječenje
Foto: Pomozi.ba | Emini Škoro treba naša pomoć za liječenje
Dijana Petrušić

SARAJEVO - Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za pomoć u liječenju devetnaestogodišnje Emine Škoro sa Ilidže, studentice Ekonomskog fakulteta, koja boluje od teške i hronične bolesti crijeva.

"Pomoći joj možete pozivom na broj 17046 kojim donirate dvije KM, a broj je jedinstven za sve telekom operatere u BiH", naveli su iz ovog udruženja. 

Dodaju da su Eminini zdravstveni problemi počeli u maju 2019. godine kada je uslijed bolesti crijeva izgubila velike količine krvi. 

"Krvarenje nije prestalo sve do danas, zbog čega je nekoliko puta hospitalizovana", kažu u ovom udruženju.

Emina je trenutno u Turskoj na detaljnim pretragama, a, kako naglašavaju, za njeno daljnje liječenje potrebno je 16.000 KM.

Dodaju da troškovi liječenja nisu do kraja poznati jer je njena bolest otporna na dosadašnje terapije. 

"Kortikosteroidi, imunosupresivna terapija, biološka terapija, promjena načina ishrane i kompletnog života nisu učinili ništa da ova djevojka nastavi živjeti normalnim životom kakav zaslužuje", navode iz Udruženja Pomozi.ba. 

Dodaju da je neizvjesno da li će joj biti potreban i operativni zahvat. 

"Mi uz vašu podršku želimo da tegobe ove mlade djevojke čim prije prestanu, a klinici smo dali garanciju da ćemo platiti troškove njenog liječenja", naveli su iz Udruženja. 

Dodaju da svi koji mogu i žele Emini, pored poziva na broj 17046, mogu pomoći donacijama putem web platforme www.pomoziba.org kao i standardnih bankovnih računa Udruženja Pomozi.ba.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije