Društvo

Emotivna poruka Teniskog saveza BiH: Kaća se herojski borila

Emotivna poruka Teniskog saveza BiH: Kaća se herojski borila
Foto: Instagram / Printscreen / Xunicornk | Emotivna poruka Teniskog saveza BiH: Kaća se herojski borila

​Teniski savez BiH emotivnom porukom oprostio se od Banjalučanke Katarine Trivić koja je preminula u 21. godini, nakon duge borbe sa teškom bolešću.

"U petak 24.05.2024.godine stigla je tužna vijest, da nas je napustila mlada Banjalučanka Katarina Trivić. Katarina Trivić je višegodišnja juniorska reprezentativka i prvakinja Bosne i Hercegovine u tenisu.

Kaća je nekoliko godina zaredom bila najbolja juniorka Bosne i Hercegovine u tenisu, te je nastupala kao juniorska reprezentativka BiH na ekipnim i pojedinačnim prvenstvima Europe.

Katarina je u 18 godini života saznala da boluje od leukemije. Herojskom borbom protiv opake bolešću, Kaća se borila nekoliko godina. U tim godinama svoje borbe Kaća je bodrila i druge ljude koji su se također borili na isti ili na sličan način sa bolešću.

Naše Katarine ćemo se sjećati po vedrom duhu, te osmijehu koji je uvijek imala i u lijepim i u teškim trenucima svoga života.

Ovim putem Teniski savez Bosne i Hercegovine upućuje iskreno saučešće porodici, prijateljima i svima koji su poznavali Katarinu Trivić, bilo iz sportske ili neke druge sfere života“, saopštio je TSBiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije