Društvo

Epidemija jenjava, ali ne i Mozzartova podrška zdravstvenim ustanovama

Epidemija jenjava, ali ne i Mozzartova podrška zdravstvenim ustanovama
Foto: N.N. | Epidemija jenjava, ali ne i Mozzartova podrška zdravstvenim ustanovama
N.N.

Iako epidemija virusa korona u BiH jenjava, kompanija Mozzart ne prestaje da pruža podršku zdravstvenim ustanovama širom države. Donacije voća i sokova medicinskim radnicima ovog puta stigle su u Univerzitetski klinički centar u Sarajevu i u Opću bolnicu Konjic. I jednima i drugima ova pomoć regionalnog lidera u priređivanju igara na sreću dobro je došla. Prilikom posjete konjičkoj bolnici čuli smo i lijepe vijesti.

"U ovom trenutku nemamo više kovid pozitivnih pacijenata, ali je ova donacija namjenjena iscrpljenim medicinskim radnicima koji su dali sve od sebe u ovoj borbi. Voće i sokove usmjerili smo ostalim pacijentima, ali i građevinskim radnicima koji nam trenutno grade dodatni sprat bolnice. U ime svih njih, želim da se zahvalim Mozzartu na ovom humanom gestu" kaže dr Dženan Lepara, direktor Opće bolnice Konjic.

U ovoj zdravstvenoj ustanovi na početku epidemije imali su izolatorij, a zatim su formirali kovid odjel. Iako su manja bolnica, sa malim brojem specijalista, zajedničkim snagama uspjeli su da se izbore sa kovidom. Pacijente sa lakšom i srednje teškom kliničkom slikom su liječili kiseoničkom terapijom, a one kojima je trebao respirator, slali su u Klinički centar u Mostaru. Iako zaraženih pacijenata više nema, i dalje uzimaju uzorke, a kovid odjel neće zatvarati do daljnjeg kako bi bili spremni u slučaju novog talasa virusa.

I njihovim kolegama iz Univerzitetskog kliničkog centra u Sarajevu stigla je Mozzartova donacija. Ljekari, medicinsko osoblje i pacijenti najveće zdravstvene ustanove u BiH takođe su dobili pakete voća i sokova kao znak podrške u borbi protiv korone. Ovo im nije prva donacija regionalnog lidera u priređivanju igara na sreću. Naime, Mozzart je prošle godine, u jeku pandemije, uputio UKC-u Sarajevo novčanu donaciju od 6.000 maraka. Iz ove kompanije poručuju da su uvijek uz zdravstvene radnike širom zemlje.

 

"Tokom prošle i ove godine poseban akcenat našeg društveno-odgovornog rada stavili smo na pomoć zdravstvu upravo zbog epidemije korona virusa. Trudili smo se da naše novčane donacije i vitaminski paketi stignu na adrese brojnih zdravstvenih ustanova kako bi medicinarima pružili podršku u ovoj teškoj borbi koja je sada na izmaku" kaže Selma Salkanović, rukovodilac Direkcije korporativnih poslova Mozzarta.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay

Marketing tim / 03.08.2021 12:59

Sinsay kao jedan od vodećih brendova LPP-a prednjači u širenju prodajne mreže na teritoriji Bosne i Hercegovine i Regiona.

Sinsay BiH | Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay

Pored ženske mode, nude odjeću i dodatke za muškarce, kao i atraktivnu kolekciju dječije odjeće. Čitavu ponudu dopunjuju ženska i muška oprema i kućni namještaj iz linije Home, što pečatom potvrđuje status uspješnog brenda životnog stila.

Širina asortimana ogleda se u veličini i karakteru prodavnice. Sinsay je brend koji nudi najnovije trendove po najpovoljnijim cijenama od 2013.

S površinama od 800 do 1.500 m2, novi komercijalni prostori nekoliko puta su veći od prvih Sinsay prodavnica zahvaljujući upotrebi inovativnih materijala, dizajnerskih dodataka i modernističkog osvjetljenja.

Foto: Sinsay / Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay
Foto: Sinsay / Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay

Kolekcije su sve dostupnije zahvaljujući proširenju tradicionalne mreže prodavnica (povećanje komercijalnog prostora u poređenju sa istim periodom prošle godine). Razvoj je usmjeren ka tradicionalnom konceptu kako bi kupci imali punu pažnju i osjetili prisutnost i raspoloživost da se odgovori na njihove potrebe i želje.

Zbog ekspanzije širenja brenda, ova kompanija je u potrazi za prostorom u gradovima sa 10.000 stanovnika na teritoriji Bosne i Hercegovine, manji gradovi samo u određenim slučajevima, površine u rasponu od 800-1500 m2, u zavisnosti od lokacije, veličine grada, GLA projekta.

Sve zanimljive ponude možete poslati našem razvojnom timu na mail: [email protected].

Foto: Sinsay / Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay
Foto: Sinsay / Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay

LPP S.A. je međunarodna kompanija koja uspješno posluje u tekstilnoj industriji više od 20 godina. Upravljaju prepoznatljivim brendovima: RESERVED, Cropp, House, MOHITO i SiNSAY. Na tržištu Bosne i Hercegovine prisutni su od 2019. i uspješno posluju kroz mrežu od 6 maloprodajnih objekata svih brendova u Banja Luci i Mostaru, sa idejom da povećaju postojeću prodajnu mrežu.

Najčitanije