Društvo

Pratite nas na Google news

Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj i dalje nepovolja

Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj i dalje nepovolja
Foto: Arhiva/Ilustracija | Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj i dalje nepovolja
Srna

BANJALUKA - Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj još je nepovoljna, ali se bilježi stagnacija ili blagi pad broja pacijenata na bolničkom liječenju, iako je zdravstveni sistem i dalje opterećen, rekla je epidemilog u Institutu za javno zdravstvo Srpske Jelena Đaković Dević.

Ona je navela da je trenutno oko 10 odsto oboljelih od kovida 19 hospitalizovano, od kojih 50 odsto zahtijeva određeni vid kiseoničke podrške.

Devićeva je rekla za RTRS da je najviše zaraženih virusom korona dobi između 30 i 49 godina, dok je najveći broj preminulih od posljedica virusa starije životne dobi.

Ona dodaje da je klinička slika oboljelih od kovida 19 skoro ista kao na samom početku epidemije.

Devićeva je poručila da bi svi građani trebalo da se vakcinišu protiv virusa korona čim vakcina dođe u Srpsku.

Ona je apelovala na građane da predstojeće praznike provedu u kući sa članovima uže porodice.

Kada je riječ o sezonskom gripu, Devićeva kaže da se vrhunac zaraze virusom gripa očekuje u drugoj polovini januara i prvoj februara.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Lana Pudar novo zaštitno lice Central osiguranja d.d.

Marketing tim / 23.04.2021 09:08

Član uprave Central osiguranja d.d. Željko Pervan danas je u Sarajevu potpisao dvogodišnji ugovor s najboljom bosanskohercegovačkom plivačicom Lanom Pudar, a koja ovim ugovorom postaje novo zaštitno lice poduzeća.

Central osiguranja d.d. | Lana Pudar novo zaštitno lice Central osiguranja d.d.

Central osiguranje već tradicionalno, osim kulturnih i ostalih društvenih događaja, sponzorira razne sportske kolektive i pojedince širom Bosne i Hercegovine, bili oni profesionalni, amaterski ili rekreacijski. Takav vid podrške daje izrazit značaj razvoju zajednice, lokalnih sportskih klubova i pojedinaca.

„Upornost, trud i talent mlade Lane Pudar, njene obitelji i trenera su osigurali vrhunske rezultate. Čast nam je pružiti podršku tako pozitivnoj ljudskoj i sportskoj priči, a koja može biti samo inspiracija mladima i društvu općenito. Uspjeh i izvrsnost su vrijednosti kojima se u svom poslovanju vodi i Central osiguranje“, izjavio je član uprave društva Željko Pervan.

Foto: Central osiguranja / Lana Pudar novo zaštitno lice Central osiguranja d.d.
Foto: Central osiguranja / Lana Pudar novo zaštitno lice Central osiguranja d.d.

Lana Pudar će predstavljati Bosnu i Hercegovinu na ljetnim Olimpijskim igrama 2021. godine u Tokiju. Do igara će se posvetiti pripremama u svjetskim plivačkim centrima i sudjelovati na raznim poznatim svjetskim natjecanjima. 

„Zahvaljujem se Central osiguranju  što je prepoznao moj trud i moje rezultate koje sam postigla u prethodnom razdoblju. U plivanju kao i u osiguranju, nikada se ne smijemo oslanjati na sreću, već isključivo na kvalitetan i predan rad. Mislim da je upravo to osnovna poveznica koja spaja Central osiguranje kao jednog od lidera na tržištu osiguranja u BiH i sportaše koje postižu vrhunske rezultate. Za mlade ljude podrška jedne ovako velike kompanije mi znači puno i daje mi sigurnost i mir pred sve ove nastupe. Vjerujem da ćemo u idućem periodu zajednički ostvariti velike uspjehe“, izjavila je Lana Pudar.

Foto: Central osiguranja / Lana Pudar novo zaštitno lice Central osiguranja d.d.
Foto: Central osiguranja / Lana Pudar novo zaštitno lice Central osiguranja d.d.

Central osiguranje svoje resurse usmjerava u razvoj novih procesa i ponuda, a Lana je prepoznata kao netko tko će na najbolji način predstavljati sve ono što Central osiguranje predstavlja i čemu teži u svom poslovanju i djelovanju u široj društvenoj zajednici.

Najčitanije