Društvo

Etno-selo "Usora" ZTC "Banja Vrućica" spreman za goste

Etno-selo "Usora" ZTC "Banja Vrućica" spreman za goste
Foto: Jelena Đurđević | Etno-selo "Usora" ZTC "Banja Vrućica" spreman za goste

TESLIĆ - Etno-selo Usora Zdravstveno-turističkog centra "Banja Vrućica" svečano je otvoreno uz rijeku Veliku Usoru, u teslićkom naselju Milan Polje, pa će gosti koji ga posjete moći da uživaju u bogatoj ponudi, prilagođenoj svim uzrastima i ukusima.

Uz ostalo, posjetiocima će biti na raspolaganju dva bazena, restoran, šest soba i ostali sadržaji, s tim što je u planu razvoj avanturističkog, lovnog i ribolovnog turizma.

Slijede i dodatna ulaganja, s ciljem podizanja standarda usluga, u skladu s poslovanjem ZTC "Banja Vrućica".

Osim toga, posao dobija 15 novih radnika, ali bi dobrobit trebalo da osjeti i lokalno stanovništvo, jer je u planu otkup poljoprivrednih proizvoda, kako bi gosti etno-sela uživali u autentičnim specijalitetima.

Otvaranju su prisustvovale brojne zvanice, uključujući i Predraga Gluhakovića, ministra trgovine i turizma RS, Dragana Bogdanića, ministra zdravlja i socijalne zaštite RS, Gorana Savanovića, predsjednika Sindikata trgovine, ugostiteljstva, turizma i uslužnih djelatnosti RS, Radeta Rakulja, lidera penzionera RS, odbornike u lokalnoj skupštini, te rukovodioce i predstavnike javnih ustanova i privrednih društava.

Iz "Banje Vrućice" kažu da se novootvoreni kompleks prostire na 3.600 metara kvadratnih.

Aleksandar Radošević, generalni direktor ZTC "Banja Vrućica", rekao je da nastavljaju s realizacijom njihovog opredjeljenja - da razvijaju i proširuju asortiman svojih usluga.

"Zbog toga je i kupljeno ovo etno-selo, koje se nalazi 18 kilometara od 'Banje Vrućice', s namjerom da se proširi kako naša ponuda, tako i ponuda ovog objekta, koji je bio u funkciji. Ovdje je uglavnom dolazilo lokalno stanovništvo, a naša namjera je da podignemo nivo usluga te da, pored njih, privučemo i sve goste naših hotela da ovdje dolaze na izlete, ali i goste iz inostranstva, jer su ovakvi objekti sve popularniji na inostranim tržištima", naglasio je Radošević.

Ministar Gluhaković kazao je da ovaj kompleks predstavlja još jedan sadržaj koji upotpunjuje ponudu "Banje Vrućice" i Teslića.

"Ovakvog prostora nemamo mnogo u RS. Ovo će biti divna destinacija, koja će sigurno prerasti u još jedan reprezent turističke ponude RS. Siguran sam da će Turistička organizacija u Tesliću uložiti određena sredstva u promociju, kao i Ministarstvo. Mi ćemo uraditi sve što je do nas. Radimo trenutno jednu monografiju svih etno-eko prostora Republike Srpske, pa smo tu uključili i ovaj prostor", kazao je Gluhaković.

Ocijenio je da ovaj kompleks nije samo za upotrebu na lokalnom, već i za širi nivo, odnosno za veće skupove koji se ovdje mogu organizovati.

"Siguran sam da će gosti koji su već u 'Banji Vrućici' imati izvanrednu priliku da uživaju u ovom bogatstvu, jer je ovaj kraj prepoznatljiv i po gastro-ponudi, tako da ovdje imamo zaokruženu cjelinu. Čestitam menadžmentu i svima koji su učestvovali u tome da se ovaj kompleks stavi u funkciju", kaže resorni ministar.

Savanović je rekao da je ovo još jedna velika radna pobjeda "Banje Vrućice" i ukupno turizma u RS.

"'Banja Vrućica' kao vodeći turistički potencijal danas je otvorila novi, divni objekat, kao i 15 radnih mjesta. Sa zadovoljstvom mogu da kažem da su svi radnici 'Banje Vrućice' članovi Sindikata, te da je 'Banja Vrućica' jedan od uzornih poslodavaca - redovno izmiruje obaveze prema radnicima, na vrijeme isplaćuje sva davanja. Radnici su izuzetno zadovoljni statusom koji imaju kod ovog poslodavca", kazao je Savanović.

Novootvoreni etno-centar okružen je predivnom netaknutom prirodom.

Nekretnina se nalazi uz regionalni put Tedin Han - Teslić - Bistričak, a udaljena je oko 18 kilometara od "Banje Vrućice", odnosno 26 kilometara od Teslića, a svega dva kilometra od naselja Blatnica.

Kompleks je urađen u tradicionalnom stilu, od kamena i drveta. Sastoji se od osnovnog objekta, u kojem se, u suterenu, nalazi restoran/diskoteka sa šankom, a u prizemlju restoran s kuhinjom, dok je na spratu šest soba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije