Društvo

Evo kako izgleda najsavremenija opšta bolnica u regionu, otvorena danas u Bijeljini

Evo kako izgleda najsavremenija opšta bolnica u regionu, otvorena danas u Bijeljini
Evo kako izgleda najsavremenija opšta bolnica u regionu, otvorena danas u Bijeljini
Srna

BIJELJINA - U Bijeljini je danas svečano otvorena najsavremenija opšta bolnica u regionu, u čiju je izgradnju Vlada Republike Srpske uložila 36 miliona evra.

Na ceremoniji otvaranja nove bolnice predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da Republici Srpskoj danas treba pozitivna energija, okupljanje i da se u njoj zajednički proslavljaju svi uspjesi.

- Ovo je zajedničko djelo svih nas i naš zajednički uspjeh. Moramo se okupiti u ovom teškom trenutku, moramo se razumjeti i biti solidarni, moramo vjerovati jedni drugima i moramo biti zajedno, rekao je Dodik, te poželio da se što više djece rodi u novoj bolnici.

Crvenu vrpcu svečano je presjekla premijer Srpske Željka Cvijanović, koja je istakla važnost ovog kapitalnog projekta za Bijeljinu i Republiku Srpsku i najavila obavezu Vlade da gradi nove bolnice u svim krajevima Republike.

- Ovaj projekat pokazuje opredijeljenost Vlade Republike Srpske da zajedno sa lokalnim vlastima iznađe mogućnosti i resurse i zaokruži velike investicione kapacitete, rekla je Cvijanovićeva.

Okupljenima su se obratili direktor bolnice u Bijeljini Siniša Maksimović i gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić, kao i austrijski ambasador u BiH Donatus Kek.

Izvođač radova na izgradnji bila je austrijska firma "Vamed".

Novi objekat Opšte bolnice "Sveti vračevi" na površini od 12.434 metara kvadratnih ima 246 kreveta, pet operacionih sala, osam stacionara, savremenu dijagnostiku i laboratoriju.

Regionalna bolnica u Bijeljini zapošljava 512 radnika, a pruža medicinske usluge za oko 200.000 stanovnika.

Cvijanović: Kapitalni projekti u svim krajevima Srpske

Premijer Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da završetak kapitalnog projekta nove bolnice u Bijeljini pokazuje opredijeljenost Vlade da zajedno sa lokalnim vlastima iznađe mogućnosti i resurse i zaokruži velike investicione kapacitete i u uslovima restrikcije koje nameće svjetska ekonomska kriza.

"Bijeljina je važna kao i sva druga mesta u Republici Srpskoj. Vlada se tako i ophodi prema svim dijelovima Srpske, pokazujući svoju opredijeljenost za razvoj", rekla je Cvijanovićeva.

Ona je najavila nastavak započetih investicija u zdravstvenom sektoru u Banjaluci, Doboju i Istočnom Sarajevu.

Svečanosti otvaranja nove bolnice u Bijeljini prisustvovali su i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, ministar zdravlja i socijalne zaštite Slobodan Stanić, ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srebrenka Golić i ministar prosvjete i kulture Goran Mutabdžija.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije