Društvo

FIS u posjeti Prihvatnom centru Duje

FIS u posjeti Prihvatnom centru Duje
Foto: Printscreen Facebook | FIS u posjeti Prihvatnom centru Duje

U okviru društveno odgovornog djelovanja u zajednici i planiranih humanitarnih aktivnosti, predstavnici kompanija FIS posjetili su Prihvatni centar Duje te uručili vrijednu donaciju za korisnike centra.

Prihvatni centar "Duje" djeluje od 2004. godine kao centar za zbrinjavanje i rehabilitaciju svih kategorija stanovništva u stanju socijalne potrebe i jedan je od najvećih projekata Udruženja "Međunarodni forum solidarnosti – EMMAUS".

U Centru je smješteno oko 438 korisnika, različitih socio-zdravstvenih patologija sa područja cijele Bosne i Hercegovine.

To su: osobe treće životne dobi različitih kategorija i oboljenja, osobe sa intelektualnim i tjelesnim poteškoćama, nepokretne osobe sa kombinovanim smetnjama, beskućnici, mladi sa asocijalnim ponašanjem te mladi iz ugroženih/rizičnih grupa.

Korisnici Centra imaju na raspolaganju zdravstvenu, socijalnu i defektološku službu, fizikalnu i radnookupacionu terapiju, stomatološku ordinaciju i ambulantu porodične medicine.

Velike doprinose radu centra daju i sami korisnici, koji u velikoj mjeri pružaju međusobne podrške i na osnovu svojih radnookupacionih terapija i zaduženja približavaju rutinu centra jednoj sveukupnoj porodičnoj atmosferi i harmoniji.

Znatan broj korisnika  uključen je u muzičke, dramske i literarne sekcije te u organizaciju i obilježavanje različitih manifestacija i praznika.

Kompanija FIS kontinuirano podržava rad prihvatnog centra Duje i ovoga puta uručili vrijednu donaciju una čemu su se iskreno zahvalili. 

Dostavljene su velike količine pelena za odrasle te sredstva za higijenu.

''Ova donacija je rezultat jako dobre saradnje MFS-EMMAUS-a i kompanije FIS doo koja traje već treću godinu. Prvobitno su sa djecu, korisnike Centra za djecu i mlade, organizovali i platili izlet u EKO Fis Vlašić, donirali su im i novac za kupovinu zimske obuće i odjeće a ove godine dobili smo značajnu donaciju koja će itekako koristiti u radu Prihvatnog centra Duje. Zahvalni smo FIS doo što su već mnogo puta pokazali kako su društveno odgovorna komapanija prema različitim kategorijama društva, i nadamo se da će se ovaj vid saradnje nastaviti i u narednom periodu'', izjavila je Aldijana Mrkanović, PR manadžer ''Duje''.

Prihvatni centar ''Duje'' svojim sadržajima korisnicima osigurava bezbrižan i siguran boravak a zahvaljujući donacijama omogućavaju im se kvalitetniji uslovi života.

U  FIS o knjigu knjigu bezuslovnog prijateljstva davno smo upisali  ''Duju'' a prijateljstva su tu da se njeguju i paze. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije