SP Qatar 2022.

Društvo

Fond PIO: Poziv za dostavljanje potvrda o redovnom školovanju

Fond PIO: Poziv za dostavljanje potvrda o redovnom školovanju
Foto: Nezavisne novine/Arhiva | Fond PIO: Poziv za dostavljanje potvrda o redovnom školovanju
Srna

BIJELJINA - Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) Republike Srpske pozvao je danas korisnike porodične penzije da za djecu na redovnom školovanju i studente dostave potvrdu o redovnom školovanju najkasnije do 24. oktobra

Studenti starosne dobi od 19 do 26 godina koji su korisnici porodične penzije, a ima ih 1.646 u penzijskom fondu Srpske, potvrdu o redovnom školovanju treba da dostave u najbližu poslovnicu Fonda PIO za korisnike sa prebivalištem u Republici Srpskoj, a za korisnike sa prebivalištem van Republike u nadležnu filijalu Fonda PIO.

Fond je pozvao i korisnike porodične penzije za djecu na redovnom školovanju uzrasne dobi od 15 do 19 godina, koji u prethodnom mjesecu nisu blagovremeno dostavili potvrdu o redovnom školovanju, da to učine do 24. oktobra, čime se omogućava isplata porodične penzije u školskoj 2022/2023. godini redovno i bez obustavljanja.

U saopštenju se navodi da nedostavljanje potvrde o redovnom školovanju u roku znači da se dijete koje je korisnik porodične penzije više ne nalazi na redovnom školovanju i isplata penzije se obustavlja.

Fond PIO u okviru zakonskog postupanja za dostavljene školske potvrde zadržava pravo da kod fakulteta, kao izdavaoca, izvrši provjeru ispravnosti tog dokumenta.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije