Društvo

Fond finansira 20 novih lijekova

Fond finansira 20 novih lijekova
Foto: N.N. | Fond finansira 20 novih lijekova
Srna

BANJALUKA - Osiguranici Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske moći će od 15. avgusta da u apotekama na recept podignu više od 20 novih lijekova o trošku Fonda, između ostalog, za dijabetes, kardiovaskularna, plućna, bubrežna oboljenja.

"Većina lijekova je uvrštena na listu A, što znači da će osiguranici za ove lijekove plaćati participaciju u iznosu od 10 odsto ili je neće plaćati, ukoliko su oslobođeni plaćanja. Na ovu listu, između ostalih, uvršteno je nekoliko insulina za oboljele od dijabetesa, lijekovi za autoimune bolesti, bubrežnu insuficijenciju, astmu i drugi", rečeno je Srni u Fondu.

Iz Fonda dodaju da su lijekovi za kardiovaskularna oboljenja, prevenciju moždanog udara, šizofreniju, te inkontinenciju uvršteni na listu B, tako da će svi osiguranici umjesto pune cijene, plaćati 50 odsto.

"Napominjemo da pojedini uvršteni lijekovi spadaju u lijekove novije generacije, poput terapije za šizofreniju i bipolarne poremećaje", naveli su iz Fonda.

U Fondu naglašavaju da je uvođenje više od 20 lijekova komercijalnih naziva, među kojima je 11 generičkih, na listu lijekova koji se izdaju na recept, nastavak unapređenja dostupnosti lijekova za osiguranike, budući da je nedavno Fond i na bolničke liste uvrstio 16 novih lijekova.

"Među njima su i najsavremeniji inovativni lijekovi za liječenje melanoma, kao i imunoterapija koja će prvi put u Srpskoj o trošku Fonda biti dostupna oboljelima od karcinoma pluća", objašnjavaju iz Fonda.

Iz Fonda ističu da kontinuiranim proširenjem prava na lijekove Srpska prednjači u regionu, a posebno kada je riječ o skupim terapijama, poput bioloških lijekova, citostatika, te savremenih terapija za liječenje hepatitisa koje su osiguranicima dostupne već tri godine, dok se u Srbiji tek sada uvode.

"Podsjećamo da su u ovoj godini, zahvaljujući stabilizaciji poslovanja, učinjeni značajni iskoraci u pravima osiguranika, poput uvođenja trećeg postupka vantjelesne oplodnje, finansiranja insulinskih pumpi i oslobađanja od participacije svih oboljelih od rijetkih bolesti", navedeno je iz Fonda.

Iz Fonda su istakli da će obezbjeđivanje što kvalitetnije zdravstvene zaštite građanima biti i dalje prioritet, ali da to, prvenstveno, zavisi od redovnosti uplate doprinosa za zdravstveno osiguranje.

STOP!

nije sloboda govora

zalbe.vzs.ba

Govor mržnje je krivično djelo!

huškanje, diskriminacija, prijetnje i uvrede po nacionalnoj, vjerskoj, rodnoj ili bilo kojoj drugoj osnovi

neće biti tolerisane

na našem portalu

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

H&M ponovo zapošljava: Otvoreno 30 pozicija za Prodajne savjetnike

Marketing tim / 18.11.2018 00:00

Kao jedna od najvećih svjetskih maloprodajnih modnih kuća, H&M nudi bezbrojne poslovne prilike. U živahnom, aktivnom i raznolikom okruženju - mjestu gdje je kupac uvijek u središtu pozornosti.

Danas H&M zapošljava oko 171,000 ljudi na više od 71 tržišta, a u Bosni i Hercegovini traži veći broj Prodajnih savjetnika!

Iz H&M-a navode da ono što ih čini stvarno posebnima jesu izvrsni zaposlenici. Od elegantnih prodajnih savjetnika i Visual Merchandisera do kompjuterskih genija i mudrih organizatora poslovanja – sve H&M zaposlenike odlikuje velika ambicija, a da ne spominjemo i odličan ukus za modu. Za njih ništa nije nemoguće.

Moda, zabava i akcija!

Posao u BiH za Prodajnog savjetnika u H&M-u dolazi sa mnogo zabave, timskog rada i mogućnosti za buduću karijeru. Zaduženja za ovu poziciju bi bila sljedeća: ostvarivanje odličnog iskustva kupaca koje doprinosi prodaji i profitu u prodavnici, aktivno nuđenje pomoći i dijeljenje znanja o proizvodima i modi prema kupcu,  raditi u skladu sa standardima, politikama, procedurama i pravnim zahtjevima  kompanije H&M.

Zvuči zanimljivo? Odlično!

Radnu biografiju zajedno sa motivacionim pismom šaljite putem LINKA

Najčitanije