Društvo

Fond za dječiju zaštitu RS počinje isplatu naknada

Fond za dječiju zaštitu RS počinje isplatu naknada
Foto: Jarmoluk/Pixabay | Fond za zdravstvenu zaštitu RS počinje isplatu naknada

BIJELJINA - Fond za dječiju zaštitu Republike Srpske danas počinje redovnu isplatu naknada za novembar.

Iz Fonda su naveli da počinje isplata prava na dodatak na djecu, prava na materinski dodatak, prava na pomoć za opremu novorođenčeta, prava na pronatalitetnu naknadu za trećerođeno i četvrtorođeno dijete i prava na naknadu roditelju - njegovatelju ili njegovatelju.

Novembarska isplata dodatka na djecu obuhvata 14.218 djece, odnosno 9.524 korisnika - roditelja, a za isplatu ovog prava obezbijeđene su 1.146.974 KM.

Materinskim dodatkom obuhvaćeno je 5.327 porodilja, a za isplatu je izdvojeno 2.157.435 KM.

Pravo na pronatalitetnu naknadu ostvarilo je 159 porodilja, odnosno 136 trećerođene i 28 četvortorođene djece, a za isplatu je izdvojeno 94.200 KM.

Za isplatu prava na pomoć za opremu novorođenčeta izdvojena je 221.250 KM za 870 porodilja, odnosno 885 djece/novorođenčadi.

Isplatom za novembar za pravo na naknadu roditelju - njegovatelju ili njegovatelju izdvojeno je ukupno 67.470 KM, za ukupno 519 roditelja/njegovatelja.

Na osnovu prava za refundaciju naknade plate za vrijeme korišćenja porodiljskog odsustva za novembar izdvojeno je i isplaćeno 4.713.619 KM.

Iz Fonda obavještavaju korisnike da se za ostvarivanje i preispitivanje uslova za ostvarivanje prava mogu obratiti poslovnicama ovog fonda u mjestima u kojima imaju prebivalište.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije