Društvo

Fondacija "Sveti Vukašin": Porodica na planini dobila solarne panele

Fondacija "Sveti Vukašin": Porodica na planini dobila solarne panele
Foto: Arhiva | Fondacija "Sveti Vukašin": Porodica na planini dobila solarne panele

GACKO - Fondacija "Sveti Vukašin" Eparhije zahumsko hercegovačke i primorske realizovala je u Gacku niz humanih akcija kako bi pomogli onima koji teško žive, a za te namjene je prošle godine obezbijeđeno oko 18.500 KM.

Pored prehrambeno-higijenskih paketa za najugroženije porodice i pojedince, obezbijeđeno je i snabdijevanje strujom za porodicu koja živi u planinskom području ugradnjom solarnih panela, a završena je i rekonstrukcija krova na kući samohrane porodice i okrečen stan samohranoj baki.

Izvršni odbor Fondacije je s ciljem stvaranja vlastitih prihoda pokrenuo i proizvodnju povrća u plasteniku bez upotrebe hemijskih sredstava i organizovao tri akcije proizvodnje vlastitih proizvoda čijom prodajom su obezbijeđena sredstva za najugroženije.

Iz Fondacije su podsjetili da su prošle godine učestvovali i u velikoj akciji prikupljanja pomoći za bolesnog dječaka Pavla iz Gacka, a krajem godine realizovali su i akciju prikupljanja proizvoda koji su ušli u sastav paketa za božićnu akciju, što je dodatni doprinos i podrška onima koji teško žive.

Članovi Fondacije su tri dana u januaru učestvovali i u pružanju pomoći sugrađaninu čiju kuću je zahvatio požar.

Kada je riječ o ukupnom iznozu utrošenom za ove namjene, iz Izvršnog odbora Fondacije su naveli da su prilozi građana iznosili 6.117 KM ili 33 odsto, preduzeća i ustanova 3.000 ili 16 odsto, dok je Fonadacija vlastitim radom ostvarila prihod od 9.330 KM ili 50,5 odsto sa učešćem više od 17.70 sati dobrovoljnog rada, piše Srna.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije