Društvo

Fondacija iz Srbije otvorila predstavništvo za liječenje bolesne djece iz BiH

Fondacija iz Srbije otvorila predstavništvo za liječenje bolesne djece iz BiH
Foto: N.N. | Fondacija iz Srbije otvorila predstavništvo za liječenje bolesne djece iz BiH

BEOGRAD - Fondacija - humanost bez granica već nekoliko godina pomaže u liječenju djece iz Srbije, a sada je otvorila i svoje predstavništvo u Bijeljini za sve građane Bosne i Hercegovine.

Vladimir Vučetić, osnivač i predsjednik Upravnog odbora Fondacije - humanost bez granica je osmislio koncept koji podrazumijeva više humanitarnih brojeva na jedinstvenoj SMS platformi, koji se već skoro deset godina primjenjuje u Srbiji.

"Ubuduće će svi građani Srbije i BiH, kojima je pomoć potrebna, moći preko naše Fondacije da dobiju svoje posebne humanitarne brojeve i bankarske račune. Već sada je u Bosni i Hercegovini aktivno 32 humanitarnih brojeva naših korisnika. Svi oni imaju i svoje srpske humanitarne SMS brojeve", rekao je on, a prenosi Direktno.rs.

Vučetić kaže da su Fondaciju osnovali u BiH vođeni principom koji se nalazi u imenu njihovve Fondacije, da humanost ne poznaje granice

"Sa velikim entuzijazmom smo otvorili novo sedište naše Fondacije u Bijeljini, gradu koji je poznat po svojoj gostoljubivosti i zajedničkom duhu. Odatle ćemo raditi ruku pod ruku sa građanima širom Bosne i Hercegovine, pružajući pomoć onima kojima je najpotrebnija. Kao i u Srbiji, svako dete u Bosni i Hercegovini, koje se nađe pod našom zaštitom dobiće svoje humanitarne brojeve u obe države putem kojih će ljudi moći da uplate sredstva direktno za njihovo lečenje. Ovaj sistem ne samo da pruža transparentnost, pošto se na našem sajtu vide sve uplate i isplate, već i pruža priliku svakom pojedincu da se lično uključi i da svoj doprinos", istakao je on.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije