Društvo

Fondu PIO pozitivan revizorski izvještaj četvrtu godinu zaredom

Fondu PIO pozitivan revizorski izvještaj četvrtu godinu zaredom
Foto: Ilustracija | Fondu PIO pozitivan revizorski izvještaj četvrtu godinu zaredom

BANJALUKA - Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) Republike Srpske četvrtu godinu zaredom je dobio pozitivno mišljenje Glavne službe za reviziju javnog sektora Republike Srpske, saopšteno je iz Fonda.

Glavna služba za reviziju javnog sektora Republike Srpske vršila je u posljednja četiri mjeseca finansijsku reviziju Fonda za 2019. Godinu.

Prema mišljenju revizije, finansijski izvještaji Fonda istinito i objektivno prikazuju u svim materijalno značajnim aspektima finansijsko stanje imovine na dan 31. decembar 2019. godine, prihoda, primitaka, rashoda i izdataka, kao i izvršenje budžeta za TU godinu, u skladu sa propisanim okvirom finansijskog izvještavanja za javni sektor u Republici Srpskoj.

Uz reviziju finansijskih izvještaja Fonda PIO, izvršena je i revizija usklađenosti finansijskih transakcija i informacija iskazanih u finansijskim izvještajima i utvrđeno da su u svim materijalno značajnim aspektima u skladu sa zakonskim propisima kojima su regulisani.

Ovim je Fond PIO, jedna od najvećih institucija Republike Srpske sa složenim sistemom poslovanja u 54 opštine, šest filijala i Centralnom službom, po četvrtu godinu zaredom dobio pozitivno mišljenje o svom finansijskom poslovanju usklađenom sa zakonskim propisima.

"Uz primjenu integrisanog sistema menadžmenta, integrisanog informacionog sistema i svih propisa, ovaj izvještaj potvrđuje efikasnost i pravilnost u radu Fonda kao jedne od najvažnijih institucija Republike Srpske, svrstavajući je tako u red dobrog organa uprave i modernog servisa građana u oblasti penzijskog i invalidskog osiguranja", navedeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije